Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 5.000 ευρώ το όριο για αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης

4 Νοέμβριος 2006
  • «Aνάσα» σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες (αλλά και σε ορισμένες επιχειρήσεις) αναμένεται να δώσει η επικείμενη αύξηση κατά 25% του ορίου αμοιβής με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης. Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες ...

«Aνάσα» σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες (αλλά και σε ορισμένες επιχειρήσεις) αναμένεται να δώσει η επικείμενη αύξηση κατά 25% του ορίου αμοιβής με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης.
Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να αυξήσει το εν λόγω όριο από τα 4.000 ευρώ που ισχύει σήμερα στα 5.000 ευρώ από 1ης Ιανουαρίου 2007.

Σημειώνεται ότι με βάση τη φορολογική νομοθεσία, την απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης εκδίδει πάντοτε ο λήπτης των υπηρεσιών (και όχι εκείνος ο οποίος τις παρέχει, όπως συμβαίνει με τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων φορολογικά στοιχεία) ενώ η δυνατότητα αυτή παρέχεται στην περίπτωση εκείνη κατά την οποία ο παρέχων τις υπηρεσίες δεν είναι υποχρεωμένος από τις ισχύουσες διατάξεις να εκδίδει φορολογικά στοιχεία. Πάντως, το εισόδημα που αποκτάται από αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης θεωρείται σε κάθε περίπτωση εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα.

Oπως αναφέρουν εξάλλου αρμόδιοι, εκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες, η αύξηση του ορίου εξυπηρετεί και πολλές επιχειρήσεις που λαμβάνουν υπηρεσίες καθώς αποφεύγουν σε κάποιες περιπτώσεις την επιβάρυνση που θα συνεπαγόταν η υπαγωγή του επαγγελματία σε καταστάσεις μισθοδοσίας της επιχείρησης.

Η αύξηση του παραπάνω ορίου θα ενταχθεί στο όλο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, η οποία θα περιέχεται σε μορφή νομοσχεδίου που θα δημοσιοποιηθεί πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Πηγή express

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης