Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέο κύμα συγχωνεύσεων στις τεχνικές επιχειρήσεις

2 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Θέμα επιβίωσης για τις ελληνικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις είναι πλέον η ενίσχυσή τους μέσω συγχωνεύσεων και επέκτασης των δραστηριοτήτων τους σε νέους τομείς....

Θέμα επιβίωσης για τις ελληνικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις είναι πλέον η ενίσχυσή τους μέσω συγχωνεύσεων και επέκτασης των δραστηριοτήτων τους σε νέους τομείς.
Ο κ. Δάκης Ιωάννου, επικεφαλής του μεγαλύτερου ελληνικών συμφερόντων κατασκευαστικού ομίλου σε παγκόσμιο επίπεδο, J&P Overseas, εκτιμά πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος συγχωνεύσεων στον κλάδο, με στόχο τη δημιουργία πραγματικά ισχυρών εταιρικών σχημάτων, ικανών να αντεπεξέλθουν στον διεθνή ανταγωνισμό και τις ανάγκες των μεγάλων έργων, που γίνονται με αυτοχρηματοδότηση.

«Για να επιβιώσει σήμερα μια τεχνική εταιρία πρέπει να μεγαλώνει διαρκώς, τόσο σε βάθος, όσο και σε πλάτος», τονίζει στην «ΕΞΠΡΕΣ» ο κ. Ιωάννου. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον του κλάδου στη χώρα μας και παραδέχεται πως ο ανταγωνισμός μεταξύ των πόλων που έχουν δημιουργηθεί είναι ιδιαίτερα έντονος και έχει οδηγήσει σε περιορισμό των περιθωρίων κέρδους.

«Οι εκπτώσεις που δίνονται σήμερα είναι πολύ μεγάλες και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στον κλάδο», υποστηρίζει ο κ. Ιωάννου.

Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης