Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυξάνονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές του Taxisnet

2 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Κερδίζουν έδαφος οι ηλεκτρονικές συναλλαγές του Taxisnet. Σύμφωνα με τον γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών κ. Δ. Αναγνωστόπουλο, οι χρήστες του Taxinet ανήλθαν σε 1,5 εκατομμύριο και φέτος αναμένονται 3,2 εκατ. συναλλαγές....

Κερδίζουν έδαφος οι ηλεκτρονικές συναλλαγές του Taxisnet. Σύμφωνα με τον γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών κ. Δ. Αναγνωστόπουλο, οι χρήστες του Taxinet ανήλθαν σε 1,5 εκατομμύριο και φέτος αναμένονται 3,2 εκατ. συναλλαγές. Σύμφωνα με τον γ.γ., οι χρήστες είναι περίπου 60% περισσότεροι απ ό,τι το 2003, ενώ οι συναλλαγές είναι αυξημένες από το 2003 κατά 130%.


Ο κ. Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist με τίτλο «Ψηφιακή Ελλάδα: Θέτοντας την τεχνολογία στη σωστή διάσταση», σημείωσε ότι οι συναλλαγές αυτές εξοικονόμησαν 256 χιλ. ώρες παραγωγικής εργασίας στο υπουργείο και περίπου 6,4 εκατ. παραγωγικές ώρες στους πολίτες. Ο ίδιος σημείωσε ότι η πολιτική του υπουργείου είναι να συνεχιστεί η πολιτο-κεντρική λειτουργία των υπηρεσιών της γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων με στόχο τη δημιουργία περισσότερου «υπηρεσιοκεντρικού κράτους».

Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει καθοριστικά ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού που συντελέστηκε πρόσφατα, τόσο σε ό,τι αφορά τον κεντρικό μηχανογραφικό εξοπλισμό όσο και στις υποδομές των ΔΟΥ. Ο νέος εξοπλισμός, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, 10πλασιάζει τον όγκο των συναλλαγών σε μια ημέρα, γεγονός που θα επιτρέψει να προσφέρει και νέες υπηρεσίες.

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης