Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μείωση φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές

1 Νοέμβριου 2006
  • Στη μείωση του φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να γίνει ένα ακόμη βήμα ως το τέλος ...
Μείωση φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές
Στη μείωση του φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να γίνει ένα ακόμη βήμα ως το τέλος του χρόνου σε ό,τι αφορά το φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών και υπενθύμισε ότι το Δημόσιο έχει ήδη μειώσει το φόρο αυτό.

Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της κεφαλαιαγοράς είναι ένα μεγάλο στοίχημα και έχουν γίνει πάρα πολλά προς αυτήν την κατεύθυνση τα τελευταία δύο χρόνια. Τους επόμενους δύο-τρεις μήνες θα υπάρξουν και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως είπε, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχει αλλάξει πάρα πολύ ο τρόπος λειτουργίας του Χρηματιστηρίου μετά την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία στελεχώθηκε με άτομα που έχουν γνώση της αγοράς και λειτουργούν αυστηρά αλλά όχι άκαμπτα.

Η αυξημένη αξιοπιστία του Χρηματιστηρίου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κινείται κυρίως από ξένους επενδυτές. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή, που δείχνει την ωρίμανση της αγοράς, είπε ο κ. Αλογοσκούφης και επεσήμανε ότι ξεκίνησε να λειτουργεί η κοινή πλατφόρμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών με το Χρηματιστήριο της Κύπρου.

Πηγή ExpressΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης