Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κακουργηματική πράξη η μη απόδοση του ΦΠΑ

1 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ποινικό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος και χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών καθίσταται η μη απόδοση του ΦΠΑ με ρύθμιση που θα περιληφθεί πιθανότατα στο υπό κατάθεση νέο φορολογικό νομοσχέδιο, χωρίς να αποκλείεται η επέκταση εκτός του ΦΠΑ και σε άλλες φορολογίες, όπου σημειώνεται μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή....

Ποινικό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος και χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών καθίσταται η μη απόδοση του ΦΠΑ με ρύθμιση που θα περιληφθεί πιθανότατα στο υπό κατάθεση νέο φορολογικό νομοσχέδιο, χωρίς να αποκλείεται η επέκταση εκτός του ΦΠΑ και σε άλλες φορολογίες, όπου σημειώνεται μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.
 
Ο ακριβής χαρακτήρας της ρύθμισης θα διαμορφωθεί εντός των επομένων ημερών σε συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομίας και Δικαιοσύνης. Ο λόγος που η νομοθετική ρύθμιση ξεκινά από το φόρο προστιθέμενης αξίας είναι, σύμφωνα με τους αρμοδίους του υπουργείου Οικονομικών, ότι αυτός είναι ένας φόρος που πληρώνεται από τους καταναλωτές για να αποδοθεί στη συνέχεια στο κράτος και η μη απόδοσή του συνιστά κλοπή. Εξάλλου, αποτελεί το φόρο που στηρίζει τα δημόσια έσοδα και η αποφυγή της καταβολής του «λυγίζει» τα κρατικά ταμεία.
 
Στα επόμενα μέτρα του οικονομικού επιτελείου εντάσσεται η ευρεία διαφημιστική καμπάνια κατά της φοροδιαφυγής, την οποία υποθάλπουν η πολυνομία, η διαφθορά και οι χαριστικές ρυθμίσεις.
 
 
Πηγή  ΚαθημερινήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης