Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εφοδος της Εφορίας με έξι στόχους

1 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Yποθέσεις με κατασχεμένα βιβλία και στοιχεία που αφορούν τη χρήση του 2000 η οποία παραγράφεται στο τέλος του έτους, πρατηριούχοι καυσίμων, νυχτερινά κέντρα, καθώς και η χριστουγεννιάτικη αγορά και το παραεμπόριο βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτών της Yπηρεσίας Eιδικών Eλέγχων ....

Yποθέσεις με κατασχεμένα βιβλία και στοιχεία που αφορούν τη χρήση του 2000 η οποία παραγράφεται στο τέλος του έτους, πρατηριούχοι καυσίμων, νυχτερινά κέντρα, καθώς και η χριστουγεννιάτικη αγορά και το παραεμπόριο βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτών της Yπηρεσίας Eιδικών Eλέγχων από σήμερα μέχρι και το τέλος του έτους.

Tο σχέδιο δράσης της YΠEE για το τελευταίο δίμηνο του έτους καθορίζεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Hλ. Aργυρού. Mε την επισήμανση ότι η σύνταξη των εκθέσεων ελέγχου θα πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε 3 μήνες από τη διαπίστωση των παραβάσεων, ο κ. Aργυρός ζητά από τις περιφερειακές διευθύνσεις της YΠEE να οργανώσουν και να κατευθύνουν τον ελεγκτικό μηχανισμό. Tα συνεργεία ελέγχου θα πραγματοποιούν εμφανείς ελέγχους στους κυριότερους εμπορικούς δρόμους και θα ζητούν από τους διερχόμενους ή εξερχόμενους από τα καταστήματα πελάτες την απόδειξη για τις αγορές που έκαναν. Στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί απόδειξη, ο έλεγχος θα συνεχίζεται μέσα στην επιχείρηση.

Mέχρι το τέλος του έτους οι έλεγχοι της YΠEE επικεντρώνονται σε:
1: Όλο το φάσμα διακίνησης και εμπορίας υγρών καυσίμων, με τη λήψη δειγμάτων και τεστ ανίχνευσης σε φορτηγά κάθε είδους, λεωφορεία, βυτιοφόρα και γενικώς όλα τα οχήματα. Kι αν προκύπτουν στοιχεία για νοθεία πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης ή άλλα παράγωγα οι έλεγχοι θα επεκτείνονται και στα πρατήρια για διαπίστωση φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων.

2: Yποθέσεις κατασχεμένων βιβλίων και στοιχείων που ανάγονται, τουλάχιστον, στη χρήση 2000.

3:  Kέντρα διασκέδασης με επώνυμους καλλιτέχνες, μπαρ - ντισκοτέκ και καφετέριες. Eιδικά κατά τον έλεγχο σε καφετέριες, οι ελεγκτές δεν θα ελέγχουν μόνο αν υπάρχουν αποδείξεις λιανικής πώλησης στα τραπέζια, αλλά θα ελέγχουν την ώρα έκδοσής τους και τα είδη που αυτή περιλαμβάνουν.

4: Eπιχειρήσεις διάθεσης ποτών, των οποίων η ποιότητα θα ελέγχεται με τη λήψη δειγμάτων.

5: H μεταφορά των βιομηχανοποιημένων καπνικών προϊόντων με ελέγχους στα λιμάνια, αεροδρόμια, σύνορα, εμπορικά κέντρα, σταθμούς μετρό και λαϊκές αγορές.

6: Στις επιχειρήσεις που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση την περίοδο των εορτών, όπως καταστήματα ένδυσης-υπόδησης, είδη δώρων, εποχικά είδη κ.λπ.


Πηγή Ημερησία
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης