Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αντιδράσεις για τις μειώσεις των συντάξεων σε ΤΕΒΕ και ΤΑΕ

26 Οκτώβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Aναστάτωση στους επαγγελματίες συνεχίζει να προκαλεί, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Απασχόλησης για διορθωτικές κινήσεις, το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο μειώνονται σημαντικά οι συντάξεις κυρίως των ασφαλισμένων του ΤΕΒΕ, αλλά και του ΤΑΕ. ...

Aναστάτωση στους επαγγελματίες συνεχίζει να προκαλεί, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Απασχόλησης για διορθωτικές κινήσεις, το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο μειώνονται σημαντικά οι συντάξεις κυρίως των ασφαλισμένων του ΤΕΒΕ, αλλά και του ΤΑΕ.


Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) σε επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρός του κ. Ηλίας Χατζηβασίλογλου, ζητά από τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδη την άμεση απόσυρση του ΠΔ και την επαναδιατύπωσή του χωρίς τις μειώσεις των συντάξεων.
Η δήλωση του κ. Τσιτουρίδη στις αρχές Οκτωβρίου, προστίθεται στην επιστολή του ΕΕΑ και η δήλωση ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις των παλαιών ασφαλισμένων, ικανοποιεί μεν ηθικά όμως οι επαγγελματίες βρίσκονται σε κατάσταση ανασφάλειας και για τον λόγο αυτό αναμένουν άμεσα την υλοποίηση της υπόσχεσης του υπουργού Απασχόλησης.
Αναλυτικότερα στην επιστολή του ΕΕΑ αναφέρονται μεταξύ άλλων:
«Η έκδοση του ΠΔ 258/2005 (ΦΕΚ Α΄316/28.12.2005) Καταστατικό του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), που μειώνει τις συντάξεις των συναδέλφων μας επαγγελματιών, είχε ως αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία πολλών από αυτούς.
Το συγκεκριμένο ΠΔ προβλέπει αναδρομική εφαρμογή και μειώνει σε μεγάλο ποσοστό τις συντάξεις των παλαιών, προ του 1993, συνταξιούχων του ΤΕΒΕ και σημαντικά τις συντάξεις του ΤΑΕ. Παράλληλα μετατάσσοντας τους παλαιούς ασφαλισμένους στις νέες κατηγορίες του ΟΑΕΕ αυξάνονται οι εισφορές μέσα από την εισαγωγή ανώτερων υποχρεωτικών κατηγοριών.


Θεωρούμε άδικο για τους ασφαλισμένους με 15 - 30 και 40 χρόνια ασφάλισης να μειώνονται οι συντάξεις τους και μάλιστα μετά από πολλαπλές διαβεβαιώσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, ότι δεν θα θιγούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των παλαιών ασφαλισμένων».
Πηγή Κέρδος

 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης