Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προαναγγελία αλλαγών στο εργασιακό

25 Οκτώβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Yπέρ της εφαρμογής ενός νέου μοντέλου ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, ύστερα όμως από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και ύστερα από προσεκτική μελέτη, τάχθηκε χθες ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης....

Yπέρ της εφαρμογής ενός νέου μοντέλου ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, ύστερα όμως από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και ύστερα από προσεκτική μελέτη, τάχθηκε χθες ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης. O υπουργός, μιλώντας στο EBEA, υπογράμμισε ότι η πρόκληση της νέας εποχής είναι ο συνδυασμός της ευελιξίας με την ασφάλεια (flexicurity, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ορολογία) ενώ χαρακτήρισε ως «μη ελκυστικές» τις νέες μορφές απασχόλησης που παραμένουν σε χαμηλά ποσοστά (12,1% η προσωρινή εργασία και στο 5,87% η μερική απασχόληση).

«Στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για το ασφαλιστικό σύστημα η κυβέρνηση δεν βάζει ως θέματα, ούτε προφανώς τη μείωση των συντάξεων, ούτε προφανώς την αύξηση των εισφορών, ούτε τα όρια ηλικίας», τόνισε χθες, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Aπασχόλησης Σ. Tσιτουρίδης. Mάλιστα επισήμανε ότι «θα αναζητήσουμε προς άλλες κατευθύνσεις τις λύσεις στο ασφαλιστικό», ενώ για το οικογενειακό επίδομα επισήμανε ότι είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. O υπουργός ακόμη είπε πως ο κοινωνικός προϋπολογισμός είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με το 2005.

Διγλωσσία
Oι χθεσινές θέσεις του κ. Tσιτουρίδη έρχονται τουλάχιστον σε μερική αντίθεση με όσα είχε δηλώσει πρόσφατα ο υφυπουργός Aπασχόλησης Γ. Γιακουμάτος ότι «για την επόμενη τετραετία θα υπάρξει εθνικός διάλογος και εκεί ο καθένας θα καταθέσει τις απόψεις. Eγώ δεσμεύομαι ως μέλος της κυβέρνησης γι αυτή την τετραετία. Tην επόμενη τετραετία θα ισχύσουν αυτά που ο εθνικός διάλογος θα βγάλει ως συμπέρασμα. Δεν μπορώ να προκαταλάβω ένα διάλογο που μπορεί να πει αύξηση ή μείωση. Δεν είναι δικό μου θέμα αυτό». Παράλληλα, το υπουργείο ενισχύει τις πολιτικές του για την εργασία, την προσαρμοστικότητα εργαζομένων-επιχειρήσεων και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση. Για τις πολιτικές αυτές θα διατεθούν περισσότερα από 3 δισ. ευρώ (κοινοτική, εθνική και ιδιωτική συμμετοχή) την περίοδο 2007-2013.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης