Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υποχρεωμένες οι τράπεζες να δέχονται τα εκκαθαριστικά του TaxisNet

29 Οκτώβριος 2013
Διευκρινίσεις σχετικά με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του TaxisNet τα οποία είναι εκτυπωμένα από το Διαδίκτυο έδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος τόνισε πως οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να τα δέχονται.

Στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν καταφθάσει πάμπολλες καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι τράπεζες εισπράττουν μεν δόσεις από φορολογούμενους που προσκομίζουν εκτυπωμένα εκκαθαριστικά σημειώματα, ωστόσο αρνούνται να καταβάλουν την όποια επιστροφή φόρου και αντί της διαδικτυακής εκτύπωσης απαιτούν το πρωτότυπο, αναφέρουν τα Νέα, ενώ μάλιστα οι ίδιες καταγγελίες επισημαίνουν πως ενώ τα πιστωτικά ιδρύματα δέχονται την εφάπαξ καταβολή του φόρου με τα εκτυπωμένα σημειώματα, αρνούνται να χορηγήσουν την έκπτωση του 5%.

Οι τράπεζες, αιτιολογούν τις παραπάνω ενέργειες υποστηρίζοντας ότι με παλαιότερες οδηγίες του το υπουργείο είχε διευκρινίσει ότι οι επιστροφές φόρου θα δίδονται μόνο σε όσους έχουν πρωτότυπα εκκαθαριστικά.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Θεοχάρης ζήτησε από τους φορολογούμενους να καταγγέλλουν στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών τις περιπτώσεις που υποκαταστήματα και υπάλληλοι δεν δέχονται το εκτυπωμένο από το Internet εκκαθαριστικό σημείωμα για την καταβολή ή την επιστροφή φόρου.

Πηγή Ημερησία

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης