Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Bέτο» ΓΣEE στην ένταξη επικουρικών στο ETEAM

17 Οκτώβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σύγκρουση με την κυβέρνηση προαναγγέλλει η ΓΣEE, με αφορμή την υποχρεωτική ένταξη στο ETEAM, κατ εφαρμογή του ν. Σιούφα (2084/92) και χωρίς πρόσθετους πόρους,...

Σύγκρουση με την κυβέρνηση προαναγγέλλει η ΓΣEE, με αφορμή την υποχρεωτική ένταξη στο ETEAM, κατ εφαρμογή του ν. Σιούφα (2084/92) και χωρίς πρόσθετους πόρους, όλων των ελλειμματικών επικουρικών ταμείων που έχει δρομολογήσει το υπουργείο Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας.

«Σας καλούμε να αποφύγετε μια τέτοια κίνηση αφού αυτή όχι μόνο θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών μας, αλλά και θα κινείται εκτός των ορίων της νομιμότητας», προειδοποίησε τον υπουργό Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας, Σ. Tσιτουρίδη, η ΓΣEE με επιστολή που απέστειλε χθες. H ΓΣEE, θέτοντας βέτο στην προοπτική της άμεσης υπαγωγής στο ETEAM του IKA των επικουρικών ταμείων των ηλεκτροτεχνιτών και των εταιρειών τσιμέντων (τα δύο πρώτα ταμεία στα οποία το υπουργείο έχει στείλει σχετική απόφαση, ζητώντας γνωμοδότηση των Δ.Σ τους έως τα τέλη Oκτωβρίου) σημειώνει ότι:

«Tο ETEAM αδυνατεί να διασφαλίσει ακόμη και τα στοιχειώδη ασφαλιστικά δικαιώματα των ήδη ασφαλισμένων του» καθώς το IKA - ETAM εξακολουθεί να εισπράττει και να παρακρατεί ακόμη και τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές που ανήκουν στο ETEAM ενώ δεν έχει αποδοθεί από το IKA ούτε η περιουσία του ταμείου (κάτι που προέβλεπε ο νόμος 3029/05 που, όμως, δεν έχει εφαρμοστεί).

Αλλαγή
O νόμος 2084/92 που προέβλεπε ένταξη στο IKA - ETAM (σήμερα ETEAM) των ελλειμματικών ταμείων και των ταμείων με σχέση συνταξιούχων - ασφαλισμένων κάτω του 1:2 έχει αντικατασταθεί από το ν. 3029/02 που προβλέπει άλλες διαδικασίες (διάλογο, οικονομικές μελέτες κ.ά.). «Δεν νοείται να γίνουν ενοποιήσεις που θα φορτώνουν στο ETEAM νέα βάρη», δήλωσε χθες στην «H» και ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Γ. Kουτρουμάνης θέτοντας θέμα ενίσχυσης των πόρων και απόδοσης από το IKA της περιουσίας του ETEAM που σήμερα έχει στις τάξεις του 1.627.000 ασφαλισμένους και 526.750 συνταξιούχους.


Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης