Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προθεσμία 45 ημερών για ενημέρωση βιβλίων

16 Οκτώβριου 2006 Σχόλια
  • Την επιμήκυνση του χρόνου ενημέρωσης των βιβλίων των επιχειρήσεων θα προβλέπει ο νέος ΚΒΣ, τερματίζοντας έτσι το ασφυκτικό καθεστώς των στενών χρονικών περιθωρίων που παρεμποδίζουν την επιχειρηματικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιμηκύνεται έως τις 45 ημέρες ο χρόνος ενημέρωσης των βιβλίων και πάντως εντός του χρόνου απόδοσης του ΦΠΑ. ...

Την επιμήκυνση του χρόνου ενημέρωσης των βιβλίων των επιχειρήσεων θα προβλέπει ο νέος ΚΒΣ, τερματίζοντας έτσι το ασφυκτικό καθεστώς των στενών χρονικών περιθωρίων που παρεμποδίζουν την επιχειρηματικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιμηκύνεται έως τις 45 ημέρες ο χρόνος ενημέρωσης των βιβλίων και πάντως εντός του χρόνου απόδοσης του ΦΠΑ.
Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών θα παραδώσει σε δημόσια διαβούλευση τον νέο ΚΒΣ, εντάσσοντάς τον στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Bουλή τον Νοέμβριο. Κύρια ζητούμενα αποτελούν η μείωση της γραφειοκρατίας και ο περιορισμός των προστίμων, ενώ η επίτευξη των παραπάνω στόχων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, «δεν θα ανοίγει παράθυρα στη φοροδιαφυγή».

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης με την κοινοτική νομοθεσία, ο νέος ΚΒΣ θα προβλέπει την έκδοση και αποθήκευση τιμολογίων σε ηλεκτρονική μορφή, θα απλοποιεί τη διαδικασία θεώρησης των στοιχείων ενώ θα διευρύνονται τα όρια των ακαθάριστων εσόδων για την ένταξη επιτηδευματιών σε βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας.

Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης