Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο «κόκκινο» το ασφαλιστικό λόγω της γήρανσης του πληθυσμού

13 Οκτώβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού βάζουν στην Ελλάδα τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κατατάσσουν τη χώρα μας στην ομάδα υψηλού κινδύνου βάσει της γήρανσης του πληθυσμού....

Βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού βάζουν στην Ελλάδα τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κατατάσσουν τη χώρα μας στην ομάδα υψηλού κινδύνου βάσει της γήρανσης του πληθυσμού.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Νίκος Γκαργκάνας στην παρουσίαση της Ενδιάμεσης Εκθεσης. Σύμφωνα με τον κ. Γκαργκάνα, η γήρανση του πληθυσμού δημιουργεί προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη μέσω της ιδιωτικής κατανάλωσης όσο και στην ανταγωνιστικότητα και την αγορά εργασίας, την ανεργία και κατ’ επέκταση το ασφαλιστικό.

Στην έκθεση του διοικητή σημειώνεται μάλιστα ότι στη διαμόρφωση και διατήρηση του υψηλού ρυθμού ιδιωτικής κατανάλωσης συνέβαλε σημαντικά η εισροή οικονομικών μεταναστών. Η επίδραση των μεταναστών στην κατανάλωση εκτιμάται ότι υπερκέρασε την επίδραση από τη χειροτέρευση της ηλικιακής διάρθρωσης του γηγενούς πληθυσμού. Η εξέλιξη αυτή βέβαια διαπιστώνεται σε όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες και κυρίως σε αυτές που τα παρατηρείται μεγάλο μεταναστευτικό κύμα.

Σε σχετική μελέτη της Alpha Bank τονίζεται ότι το φαινόμενο της γήρανσης του πληθυσμού είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες και η Ελλάδα στις επόμενες 10ετίες, ενώ προβλέπεται και επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών.

Πηγή ΚαθημερινήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης