Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο μικροσκόπιο τα τιμολόγια του πετρελαίου θέρμανσης

13 Οκτώβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Τις υπόγειες διαδρομές που ακολουθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων επιχειρεί να φέρει στο φως το υπουργείο Οικονομικών προχωρώντας από τον επόμενο κιόλας μήνα στον έλεγχο όλων των τιμολογίων με τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διατέθηκαν κατά την περυσινή χειμερινή περίοδο από τα πρατήρια και τις εμπορίες πετρελαιοειδών. ....

Τις υπόγειες διαδρομές που ακολουθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων επιχειρεί να φέρει στο φως το υπουργείο Οικονομικών προχωρώντας από τον επόμενο κιόλας μήνα στον έλεγχο όλων των τιμολογίων με τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διατέθηκαν κατά την περυσινή χειμερινή περίοδο από τα πρατήρια και τις εμπορίες πετρελαιοειδών.
Ο έλεγχος των στοιχείων θα γίνει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με βάση τις καταστάσεις που υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου οι πρατηριούχοι καυσίμων στις οποίες θα πρέπει να αναγράψουν αναλυτικά τις διενεργηθείσες πωλήσεις με τα στοιχεία του πελάτη (π.χ. ιδιώτης, πολυκατοικία, αγρότης, ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση) και τις ποσότητες που διέθεσαν την περίοδο από 14 Οκτωβρίου 2005 έως 30 Ιουνίου 2006. Σε πρώτη φάση η διασταύρωση των στοιχείων θα αφορά συναλλαγές που έχουν να κάνουν με τη διάθεση σημαντικών ποσοτήτων πετρελαίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για πραγματικές ή εικονικές συναλλαγές. Ειδικότερα, η ΓΓΠΑ θα στέλνει στις εφορίες τις καταστάσεις με τα ΑΦΜ των αγοραστών που φαίνονται να προμηθεύτηκαν αυτές τις ποσότητες, προκειμένου να ελεγχθούν τα σχετικά τιμολόγια αγοράς. Εφόσον διαπιστωθούν φαινόμενα έκδοσης και λήψης εικονικών στοιχείων θα επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις που θα οδηγούν μέχρι και σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας, ενώ κυρώσεις θα έχουν και οι λήπτες εικονικών τιμολογίων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκταση που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια το λαθρεμπόριο καυσίμων απασχολεί ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο, το οποίο προτίθεται να λάβει σειρά μέτρων για τον περιορισμό του. Το αρχικό σχέδιο περί ενοποίησης των φόρων στα καύσιμα φαίνεται να εγκαταλείπεται, ενώ μεταξύ εκείνων που φαίνεται να κερδίζουν έδαφος είναι η εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια και τα βυτιοφόρα αλλά και η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο νέφτι και σε άλλους διαλύτες που χρησιμοποιούνται για νοθεία καυσίμων.

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης