Aσκηση εκλογικού δικαιώματος - Αναγνώριση εκλογέων με «κομμένη» αστυνομική ταυτότητα

Οικονομικές Ειδήσεις

12 Οκτώβριος 2006
Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 παρ. 2 της εκλογικής νομοθεσίας (Π.Δ. 351/2003), η αναγνώριση των εκλογέων γίνεται με βάση .. Taxheaven.gr

Oπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 παρ. 2 της εκλογικής νομοθεσίας (Π.Δ. 351/2003), η αναγνώριση των εκλογέων γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα που προσκομίζουν στην εφορευτική επιτροπή. Αν δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα, προσκομίζουν το διαβατήριό τους.

Κατά τις προσεχείς δημοτικές, κοινοτικές και νομαρχιακές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2006 και τις επαναληπτικές της 22ας Οκτωβρίου 2006, όσοι από τους εκλογείς προσκομίζουν στην εφορευτική επιτροπή -κομμένη- αστυνομική ταυτότητα, πρέπει να γίνονται δεκτοί να ψηφίσουν, προκειμένου να μη στερηθούν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, προς τις οποίες κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την τοποθέτηση αυτού στον εκλογικό σάκο μαζί με το λοιπό εκλογικό υλικό, προκειμένου να ενημερωθούν οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής.