Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δελτίου τύπου 11-10-06 Με εντολή του Υπουργού κ. Αλογοσκούφη θα διενεργηθούν ενδελεχείς έλεγχοι για το πετρέλαιο θέρμανσης στην αγορά

12 Οκτώβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στο πλαίσιο της αποστολής της για την πάταξη της φοροδιαφυγής, και του λαθρεμπορίου καυσίμων η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ξεκινά από αύριο εντατικούς ελέγχους στον χώρο της διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης...

Στο πλαίσιο της αποστολής της για την πάταξη της φοροδιαφυγής, και του λαθρεμπορίου καυσίμων η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ξεκινά από αύριο εντατικούς ελέγχους στον χώρο της διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Ειδικότερα μετά από εντολή του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γιώργου Αλογοσκούφη, ο Ειδικός Γραμματέας της Υπ.Ε.Ε. με σχετική εγκύκλιο προς όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας, διέταξε την άμεση συγκρότηση ικανού αριθμού συνεργείων, τα οποία θα διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους στην διακίνηση του πετρελαίου, καθ’ όλο το 24ωρο, ενόψει διάθεσης από 13 Οκτωβρίου 2006 του πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Στόχοι των ελέγχων της Υπ. Ε.Ε. θα είναι βυτιοφόρα οχήματα, φορτηγά Ι.Χ και Δ.Χ. πρατήρια καυσίμων, πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, κ.α.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, θα δραστηριοποιηθούν κινητές εργαστηριακές μονάδες οι οποίες θα πραγματοποιούν δειγματοληψίες, με στόχο τα κυκλώματα νόθευσης των καυσίμων.

Παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, στον τομέα διακίνησης και διάθεσης ναυτιλιακών καυσίμων, με την διενέργεια ελέγχων σε πλοία εφοδιασμού που εκτελούν δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού, σε εφοδιαζόμενα πλοία που είναι ελλιμενισμένα, καθώς και σε βυτιοφόρα οχήματα δημόσιας χρήσης που μεταφέρουν ναυτιλιακά καύσιμα.

   Στόχος των ελέγχων είναι ο περιορισμός και πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στον ευαίσθητο τομέα των ενεργειακών προϊόντων, η προστασία των καταναλωτών, και η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.

 YΠΕΕΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης