Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στάση εργασίας αύριο στις τράπεζες

4 Οκτώβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Αρχικά στάση εργασίας, αναμονή πέντε ημερών και ακολούθως, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν χθες οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων....

Αρχικά στάση εργασίας, αναμονή πέντε ημερών και ακολούθως, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν χθες οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων.

Οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ κρατούν ανοικτές τις γέφυρες επικοινωνίας με τους τραπεζίτες αν και θεωρούν ότι με ευθύνη των τραπεζών οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για την κλαδική σύμβαση εργασίας.
Χθες, κατά τη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου ελήφθη η απόφαση για πραγματοποίηση αύριο 4ωρης στάσης εργασίας.

Οι τράπεζες, λοιπόν, θα παραμείνουν κλειστές αύριο από τις 11:15 έως τις 15:15, ενώ η ΟΤΟΕ θα συμμετάσχει στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο. Ως προκύπτει από τη σχετική απόφαση της ΟΤΟΕ τα ταμεία των τραπεζών θα κλείσουν στις 10:30, ενώ για τις 11:45 έχει προγραμματιστεί η προσυγκέντρωση των τραπεζοϋπαλλήλων έξω από τα γραφεία της ΟΤΟΕ.


Αμεσα, πάντως, θα γίνει συνδικαλιστική παρέμβαση σε όλες τις τραπεζικές υπηρεσίες που παρανομούν, παραβιάζοντας το ωράριο, ενώ θα λάβει χώρα και εκτεταμένη ενημέρωση των τραπεζοϋπαλλήλων και της κοινής γνώμης. Αν αυτές οι ενέργειες δεν κάμψουν την εργοδοτική πλευρά, τότε θα αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις. Τις σχετικές αποφάσεις θα λάβει το γενικό συμβούλιο που γι αυτόν τον σκοπό θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη.


Η ΟΤΟΕ καλεί τους εκπροσώπους των τραπεζών να σταματήσουν την αδιάλλακτη στάση, να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις και να ανταποκριθούν στην πρόταση της ΟΤΟΕ, που οδηγεί στην υπογραφή μιας ικανοποιητικής ΣΣΕ του κλάδου.
Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να παρέμβει ενάντια στην αδιαλλαξία των τραπεζιτών, τους οποίους πρέπει να καλέσει να σταματήσουν τις προκλήσεις και να ανταποκριθούν θετικά και εποικοδομητικά στις προτάσεις της ΟΤΟΕ.
KέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης