Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας (Σ.Ε.Λ.ΚΕ.)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΣΕΛΚΕ)

Συνάδελφοι,

Κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Συλλόγου μας για το θέμα των «εκπρόθεσμων» δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων αποφασίσθηκαν τα κάτωθι:

Α) Καταγγέλλουμε την άκαμπτη και ανάλγητη στάση του Υπουργείου Οικονομικών που καταπατώντας νόμους που το ίδιο έφερε και ψηφίστηκαν  και μη υπολογίζοντας τίποτα αποφάσισε να κλείσει το σύστημα με αποτέλεσμα να μείνουν στον «αέρα» χιλιάδες δηλώσεις εισοδήματος.

Β) Θεωρούμε ότι οι ευθύνες της ΠΟΦΕΕ για τους χειρισμούς της την κρίσιμη περίοδο είναι μεγάλες , τώρα όμως  προέχει να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε την εμπρόθεσμη υποβολή ΟΛΩΝ των δηλώσεων Φ.Ε.

Γ) Στην Κέρκυρα εκτός των άλλων προβλημάτων είχαμε και το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ  (Α,Β ΚΕΡΚΥΡΑΣ , ΠΑΞΩΝ)  την Πέμπτη 28/8/2013 και Παρασκευή 29/8/2013 (λόγω ένταξης στο ΝΕΟ ΤAΧΙS) με αποτέλεσμα αρκετοί φορολογούμενοι να μην μπορέσουν να πάρουν κλειδάριθμο  ώστε εμπρόθεσμα να υποβάλλουν τη ΦΔ.

Δ) Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία  της ΠΟΦΕΕ, ήτοι :

1.- ανεβάζουμε και αποθηκεύουμε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ τα Ε1 τουλάχιστον με τα στοιχεία εισοδήματος, καθώς και τα λοιπά έντυπα Ε2, Ε3. Στόχος εσείς μεν προχωράτε την δουλειά σας και το Υπουργείο γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των δηλώσεων που εκκρεμούν.

2.- Όλοι οι Συνάδελφοι που ασκούν ΝΟΜΙΜΑ το Επάγγελμα ενημερώνουν μέχρι και την Δευτέρα 09/09/13 είτε τον  Σύλλογο μας  (στο email :  [email protected]  είτε την Π.Ο.Φ.Ε.Ε εάν δεν ανήκουν σε κανέναν Σύλλογο στο [email protected]) αν δεν γνωρίζουν που να απογραφούν με τα εξής στοιχεία:

(α) Ονοματεπώνυμο ή Επωνυμία (β) email (γ) κινητό (δ)  Αριθμό Αδείας Άσκησης Επαγγέλματος  και (στ) αριθμό δηλώσεων Ε1 που έχουν υποβάλλει προσωρινά (ή μπορούν να υποβάλλουν βραχυχρόνια)

3.- Οι Σύλλογοι Μέλη ή Μη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. πρέπει μέχρι και την Τρίτη 10/09 να μας στείλουν με email – αρχικά - τον αριθμό των Ε1 που έχουν δηλωθεί σε αυτές.

4.- Στην συνέχεια και μέχρι την Πέμπτη 12/9 να μας στείλουν και τις καταστάσεις με τα ονόματα των Συναδέλφων και τα στοιχεία τους και τον αριθμό των δηλώσεων (καθώς πιθανότατα το σύστημα να ανοίξει ).

Ε) Για το Ε9

Επειδή το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις 15/9 είναι ελάχιστο για να διεκπεραιωθεί ο όγκος των χιλιάδων δηλώσεων για τις μεταβολές των ακινήτων του πίνακα 1 και των εκατομμυρίων για τον πίνακα 2.
  
Επειδή οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί και τα λογιστικά γραφεία έχουν ξεπεράσει τα όριά τους το τελευταίο χρονικό διάστημα με την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, που το έργο αυτό το έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία και τεράστιο προσωπικό κόστος και «χάρη αυτών» το δημόσιο να εισπράξει έγκαιρα τους φόρους που βεβαιώθηκαν κι επειδή το σύστημα «σέρνεται» με πολλά προβλήματα στην υποβολή του Ε9 και απαιτείται για τη μεταβολή κάθε δικαιώματος πάρα πολύς χρόνος.
  
Παρακαλούμε να αποδεσμευτεί η υποβολή του πίνακα 1 από τον πίνακα 2, με σκοπό να εισπραχθεί πιο γρήγορα το ΦΑΠ 2013 και να δοθεί παράταση για τις μεταβολές του πίνακα 1 μέχρι 31/10/2013 και του πίνακα 2 μέχρι 31/1/2014.

Κέρκυρα 06/09/2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης