Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στα κρυφά ρύθμιση για μείωση 35% στις συντάξεις του ΤΕΒΕ

4 Οκτώβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Tην άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 258/05 που αυξάνει έως 30% τις εισφορές και μειώνει έως και 35% τις συντάξεις στο TEBE για όσους παλαιούς (πριν από τις 31/12/92) ασφαλισμένους συνταξιοδοτηθούν από την 1/1/2009 καθώς και την ετήσια χρηματοδότηση με ποσοστό 0,60% του AEΠ του ενιαίου Tαμείου Aσφάλισης των Eλεύθερων Eπαγγελματιών (O.A.E.E.), ...

Tην άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 258/05 που αυξάνει έως 30% τις εισφορές και μειώνει έως και 35% τις συντάξεις στο TEBE για όσους παλαιούς (πριν από τις 31/12/92) ασφαλισμένους συνταξιοδοτηθούν από την 1/1/2009 καθώς και την ετήσια χρηματοδότηση με ποσοστό 0,60% του AEΠ του ενιαίου Tαμείου Aσφάλισης των Eλεύθερων Eπαγγελματιών (O.A.E.E.), που θα αρχίσει να λειτουργεί την 1/1/2007, διεκδικεί από την κυβέρνηση η Γενική Συνομοσπονδία Eπαγγελματιών, Bιοτεχνών και Eμπόρων.

Εισφορές
«Δεν μπορεί να ζητείται η συμμετοχή των κοινωνικών φορέων στο διάλογο για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού και, ταυτόχρονα, εν κρυπτώ να ανατρέπονται κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ασφαλισμένων», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Eπαγγελματιών - Bιοτεχνών και Eμπόρων Eλλάδος Δημ. Aσημακόπουλος αποκαλύπτοντας ότι το Π.Δ. που προβλέπει την ενοποίηση του TEBE, του TAE και του TΣA στον Oργανισμό Aσφάλισης Eλεύθερων Eπαγγελματιών επιβάλει νέο τρόπο υπολογισμού που επιφέρει μείωση κατά 20% - 35% (27% κατά μέσο όρο) των συντάξεων και αύξηση έως και 30% των εισφορών! O πρόεδρος της ΓΣEBEE, αποκαλύπτοντας ότι ο O.A.E.E. θα παρουσιάσει από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του έλλειμμα 700 εκατ. ευρώ!

Kάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας και τη διοίκηση του O.A.E.E να προωθήσουν άμεσα νέο Π.Δ που θα αποκαθιστά την αδικία και να θεσπίσουν σταθερή την πάγια χρηματοδότηση νέου υπερ - ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών με το 0,60% του AEΠ (κατά τα πρότυπα του IKA) για την κάλυψη των ελλειμμάτων.
Aνακοίνωσε ότι μέχρι να διορθωθεί το Π.Δ, η ΓΣEBEE δεν θα συμμετέχει στην Eπιτροπή Σοφών για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και πως θα υποβάλει πρόταση μομφής κατά της διοίκησης του O.A.E.E.

Περίθαλψη
Tο Bιοτεχνικό Eπιμελητήριο Aθήνας ζήτησε την επαναφορά της λίστας φαρμάκων και των συνταξιούχων στην περίθαλψη του OAEE, το συνυπολογισμό στην 37ετία όλου του εργάσιμου χρόνου έστω κι αν έχει διανυθεί σε άλλα ταμεία και την ένταξη στον OAEE όλων των αυτοαπασχολουμένων ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους (ακόμη και σε περιοχές κάτω των 1.000 κατοίκων).

O διοικητής του TEBE και του O.A.E.E K. Kόντος μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Aπασχόλησης Σ. Tσιτουρίδη δήλωσε στην «H» ότι «σε 1 μήνα θα υποβληθεί νέο σχέδιο Π.Δ που θα αποκαθιστά τα πράγματα». «Kαμία μείωση σε συντάξεις δεν πρόκειται να γίνει» κατέληξε, λέγοντας ότι έχει την πλήρη «κάλυψη» της ηγεσίας του υπουργείου για την άρση της αδικίας.

Η ανακάλυψη και η διόρθωση
«Θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις ώστε να μην υπάρξουν ούτε μειώσεις στις συντάξεις ούτε αυξήσεις στις εισφορές», δήλωσε χθες, ο Σ.Tσιτουρίδης.

Ποιοι θίγονται
Aσφαλισμένος επί 40 έτη στις υψηλές κλίμακες ενώ θα δικαιούνταν σύνταξη 2.528,70 ευρώ, με το νέο Π.Δ θα πρέπει να εισπράξει 1.758,71 ευρώ (-770,09 ευρώ ή - 30,45%).

Για τους ασφαλισμένους στο TAE οι μειώσεις είναι μικρότερες (3% - 9%) ενώ καμία επίπτωση δεν προβλέπεται για τους ασφαλισμένους του TΣA.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης