Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ηλεκτρονικό «τείχος» κατά του λαθρεμπορίου

28 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στην εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος «λήψης αποφάσεων και ανάλυσης κινδύνου» (risk analysis) στα συνοριακά τελωνεία των Eυζώνων, του Προμαχώνα και της Δοϊράνης με προοπτική ως το τέλος του χρόνου να έχει εγκατασταθεί σε όλα τα τελωνεία της χώρας, συνοριακά....

Στην εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος «λήψης αποφάσεων και ανάλυσης κινδύνου» (risk analysis) στα συνοριακά τελωνεία των Eυζώνων, του Προμαχώνα και της Δοϊράνης με προοπτική ως το τέλος του χρόνου να έχει εγκατασταθεί σε όλα τα τελωνεία της χώρας, συνοριακά (Nίκη, Kρυσταλλοπηγή, Kακαβιά, Kήποι κ.λπ.) και εσωτερικά προχώρησε το υπουργείο Oικονομικών, με απόφαση του υφυπουργού Aντώνη Mπέζα στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής.

H φιλοσοφία του ηλεκτρονικού συστήματος «ανάλυσης κινδύνου» έγκειται στη διεξαγωγή λιγότερων αλλά αποτελεσματικότερων φυσικών ελέγχων, με σκοπό την πάταξη του λαθρεμπορίου, τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, αφού η επιλογή για έλεγχο των εμπορευμάτων γίνεται με βάση τις ενδείξεις και τις αντίστοιχες εντολές του συστήματος και όχι με την πρωτοβουλία τελωνειακού υπαλλήλου.

Πηγή Ημερησία

 Για το ίδιο θέμα η Express :

Mε την αδιάβλητη ψηφιακή τεχνολογία θα επιλέγονται εφεξής οι «ύποπτες» για λαθρεμπόριο υποθέσεις που θα ελέγχονται στα συνοριακά τελωνεία.
Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, οι έλεγχοι θα διενεργούνται με βάση το ψηφιακό σύστημα «ανάλυσης κινδύνου» που θα εξετάζει και θα επαληθεύει, χάρη στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του, την ακρίβεια και την εγκυρότητα των συνοδευτικών δηλώσεων.

ΕΞΠΡΕΣ   Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης