Αποτελέσματα live αναζήτησης

Και η παραοικονομία στο ΑΕΠ

27 Σεπτέμβριος 2006
  • Η κυβέρνηση διά της ΕΣΥΕ επιβεβαίωσε χθες δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο διαπραγματεύεται με την ΕΕ, ώστε να συμπεριληφθεί στο ΑΕΠ και μέρος της παραοικονομίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ, η Γενική Γραμματεία της ΕΣΥΕ, χωρίς να αναφέρεται στην ουσία της αποκάλυψης (δηλαδή αν θα συμπεριληφθεί ή όχι μέρος της παραοικονομίας στο ΑΕΠ), ...

Η κυβέρνηση διά της ΕΣΥΕ επιβεβαίωσε χθες δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο διαπραγματεύεται με την ΕΕ, ώστε να συμπεριληφθεί στο ΑΕΠ και μέρος της παραοικονομίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ, η Γενική Γραμματεία της ΕΣΥΕ, χωρίς να αναφέρεται στην ουσία της αποκάλυψης (δηλαδή αν θα συμπεριληφθεί ή όχι μέρος της παραοικονομίας στο ΑΕΠ), τονίζει ότι «η αναθεώρηση των εθνικών λογαριασμών είναι μια εργασία ευρείας κλίμακας, η οποία επιβάλλεται για όλα τα κράτη - μέλη για διάφορους θεσμικούς όρους» και ότι η ΕΣΥΕ «προέβη σε αναθεώρηση του έτους βάσης (2000), συμμορφούμενη πλήρως» προς αυτούς. Σχετικές αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.


Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, πράγματι το υπουργείο Οικονομίας σχεδιάζει και διαπραγματεύεται με την ΕΕ την ένταξη στο ΑΕΠ μέρους οικονομικών δραστηριοτήτων που σήμερα δεν εμφανίζονται. Ουσιαστικώς, πρόκειται για δημιουργική λογιστική, καθώς αναμένεται να συμπεριληφθεί στο ΑΕΠ τμήμα της παραοικονομίας, μεγαλώνοντας το παραγόμενο εθνικό προϊόν και επομένως εμφανίζοντας το έλλειμμα και χρέος πολύ χαμηλά. Η παραοικονομία υπολογίζεται στο 30% του ΑΕΠ. Δηλαδή, ενώ για εφέτος το εθνικό εισόδημα αναμένεται να προσεγγίσει τα 195 δισ. ευρώ, το πραγματικό εισόδημα που θα παραχθεί θα ανέλθει στα 260 δισ. ευρώ.

Πηγή ΚέρδοςΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης