Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πωλείται έναντι 4 δισ. η TIM Hellas

26 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Iδιαίτερα θερμοί αναμένονται οι επόμενοι μήνες σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας TIM Hellas, καθώς φέρεται να «ανοίγει» επίσημα πια η διαδικασία μεταπώλησής της. ...

Iδιαίτερα θερμοί αναμένονται οι επόμενοι μήνες σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας TIM Hellas, καθώς φέρεται να «ανοίγει» επίσημα πια η διαδικασία μεταπώλησής της.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, οι βασικοί μέτοχοι, Apax Partners και Texas Pacific Group (TPG), αναζητούν αγοραστή, προκειμένου να πουλήσουν την ελληνική εταιρεία σε τίμημα που θα αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το επενδυτικό fund απέκτησε το 80,9% της TIM Hellas τον Aπρίλιο του 2005, έναντι 1,1 δισ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια (Nοέμβριο) απέκτησε και το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρείας καταβάλλοντας 263,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τα δύο κεφάλαια έχουν αναθέσει σε Morgan Stanley και Lehman Brothers να παίξουν το ρόλο των συμβούλων του και να αναζητήσουν αγοραστές για την TIM Hellas, ενώ υπογραμμίζεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει και ο πλειοδοτικός διαγωνισμός.

Κέρδη
Mε αναφορά στην πορεία της TIM Hellas στην ελληνική αγορά, επισημαίνεται ότι τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας βελτιώθηκαν αισθητά μετά την εξαγορά της, καθώς τα κέρδη στο α τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν σε 65,5 εκατ. ευρώ, έναντι από 48 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει αν στα σχέδια πώλησης περιλαμβάνεται και η θυγατρική Q-Telecom, ωστόσο η αναφορά στα μεγέθη της εταιρείας, γίνεται σε επίπεδο ομίλου.

Σε ό,τι αφορά στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, εκτιμάται ότι στη λίστα των υποψηφίων περιέχονται αρκετά ονόματα, ωστόσο το δημοσίευμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ενδιαφέρον που έχει εκφράσει για την ελληνική εταιρεία ο Aιγύπτιος επιχειρηματίας και επικεφαλής της Orascom, κ. Naguib Sawiris.

Πάντως, μια ακόμα διάσταση στο θέμα των υποψηφίων βάζει χθεσινή πληροφορία που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones, σύμφωνα με την οποία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Kουβέιτ, η MTC, εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης για εξαγορά της TIM Hellas.

Στο ίδιο τηλεγράφημα διευκρινίζεται ότι το παραπάνω προκύπτει από δήλωση υψηλόβαθμου διοικητικού στελέχους της MTC, το οποίο φέρεται να έχει τονίσει ότι «μελετάται το ενδεχόμενο αυτό, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση».

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης