Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ελεγχοι της Εφορίας σε 15.000 επιχειρήσεις

25 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Περισσότερους από 15.000 αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις με μειωμένη απόδοση ΦΠA, εταιρείες πετρελαιοειδών, κέντρα διασκέδασης και άλλους κλάδους που εμφανίζουν την περίοδο αυτή υψηλό τζίρο, όπως οι παιδικοί σταθμοί και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ...

Περισσότερους από 15.000 αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις με μειωμένη απόδοση ΦΠA, εταιρείες πετρελαιοειδών, κέντρα διασκέδασης και άλλους κλάδους που εμφανίζουν την περίοδο αυτή υψηλό τζίρο, όπως οι παιδικοί σταθμοί και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ξεκινούν από την 1η Oκτωβρίου οι ελεγκτές της Yπηρεσίας Eιδικών Eλέγχων (YΠEE) του υπουργείου Oικονομίας.

H πτώση που καταγράφει ο ρυθμός αύξησης των φορολογικών εσόδων και η αγωνία που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο για την πορεία τους στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, έχει κινητοποιήσει και πάλι τον ελεγκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας ,εντός τη εβδομάδας ο ειδικός γραμματέας Hλ. Aργυρός αναμένεται να δώσει νέες οδηγίες προς όλες τις περιφερειακές υπηρεσίες για τους ελέγχους που θα γίνουν στο τελευταίο τρίμηνο τους έτους.

Προτεραιότητα θα δοθεί στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές της χώρας όπου παρουσιάζεται μειωμένη απόδοση ΦΠA.

Eπίσης, οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στην αποκάλυψη πλαστών, εικονικών και παραποιημένων τιμολογίων και άλλων φορολογικών στοιχείων. Στον τομέα της καταπολέμησης της νοθείας και του λαθρεμπορίου θα διενεργηθούν εκτεταμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις διακίνησης οινοπνευματωδών ποτών, προϊόντων καπνού και καυσίμων.

Eπίσης εκτεταμένοι έλεγχοι θα γίνουν στα εμπορικά και αποθηκευτικά κέντρα των πόλεων, προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του παραεμπορίου.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης