Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η εισφορά αλληλεγγύης παρατείνεται έως το 2016

Η εισφορά αλληλεγγύης παρατείνεται έως το 2016


Έως το 2016 τελικά παρατείνεται το μέτρο της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλεται στα εισοδήματα με συντελεστές από 1% έως 4%, όπως αναφέρεται ρητά στην έκθεση της Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα και η οποία δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη δημοσιότητα.

Θυμίζουμε ότι η εισφορά αλληλεγγύης θεσπίστηκε με τον νόμο 3986/2011 άρθρο 29 τ και αφορά διαχειριστικές χρήσεις 2010 έως και 2014.

Στην έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται πως η σχετική νομοθετική διάταξη για την παράταση του συγκεκριμένου μέτρου θα πρέπει να έχει περάσει από τη Βουλή το αργότερο έως τον Νοέμβριο του 2013.

Πέρα από την έκτακτη εισφορά όμως, η έκθεση αναφέρει και τα τέσσερα προαπαιτούμενα για τη δόση του Οκτωβρίου και τα οποία είναι:

- Εντός του Αυγούστου να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, και ΛΑΡΚΟ και η οποία να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου
- Καθορισμός των χρεών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
- 12.500 διαθεσιμότητες από τον δημόσιο τομέα
- Νέος κώδικας για τους δικηγόρους

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης