Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλλαγές σε άμεση φορολογία και πώληση ΟΤΕ οι στόχοι το 2007

20 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων για το 2007 είναι ο ΟΤΕ, ενώ στόχος της απλοποίησης στο σύστημα της άμεσης φορολογίας είναι η ενίσχυση των μεσαίων εισοδημάτων....

Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων για το 2007 είναι ο ΟΤΕ, ενώ στόχος της απλοποίησης στο σύστημα της άμεσης φορολογίας είναι η ενίσχυση των μεσαίων εισοδημάτων.

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η δημοσιονομική πειθαρχία και μετά την πρόοδο που επιτεύχθηκε το 2005, υπάρχει η δέσμευση για αντιμετώπιση του υπερβολικού ελλείμματος μέχρι το τέλος του 2006 και για περαιτέρω πρόοδο στην επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου για προϋπολογισμό ισοσκελισμένο ή πλεονασματικό ώς το 2012.

Η ανάπτυξη

Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα διατηρήθηκε σχετικά ισχυρή την τελευταία διετία και για το 2006 και 2007 αναμένεται να επιταχυνθεί έναντι του 3,7% που ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης το 2005. Ηδη στο πρώτο εξάμηνο έφθασε το 4,1% και όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας «κλειδί» για την περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Κατά την ομιλία του στη σύνοδο του ΔΝΤ, ο κ. Αλογοσκούφης απαρίθμησε κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν όπως στη φορολογία επιχειρήσεων, στο σύστημα δημόσιων προμηθειών, στις αποκρατικοποιήσεις, στο ασφαλιστικό των τραπεζών. Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στο διάλογο που έχει ξεκινήσει για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Παγκοσμίως, ο πληθωρισμός παραμένει υπό έλεγχο, σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης, με τη συμβολή των κεντρικών τραπεζών και της παγκόσμιας οικονομίας ολοκληρώνοντας καθώς διατηρήθηκαν χαμηλές οι πληθωριστικές προσδοκίες. Οι επιπτώσεις στις τιμές μπορεί να αυξηθούν καθώς εξαντλούνται τα περιθώρια επέκτασης της παραγωγής και απασχόλησης και για το λόγο αυτό οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν προληπτικά τα επιτόκια.

Οσον αφορά την Ευρώπη, ενισχύεται η ανάπτυξη με τη βοήθεια της εσωτερικής ζήτησης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τα προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης στις οικονομίες της Ευρωζώνης.

Στο πλαίσιο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο κ. Αλογοσκούφης είχε σειρά συναντήσεων.

Μεταξύ άλλων είχε συνάντηση με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Ρ. Στάινμπρουκ, ο οποίος θα επισκεφθεί την Αθήνα τον Οκτώβριο εν όψει της ανάληψης της προεδρίας του Ecofin από τη Γερμανία. Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας είδε τον Τζ. Γούλφενσον, πρών πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και τον Στάνλεϊ Φίσερ, διοικητή της κεντρικής τράπεζες του Ισραήλ και επί σειρά ετών επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ καθώς και τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Μ. Μπαπατζάν. Σήμερα, ο κ. Αλογοσκούφης θα έχει συνάντηση με τον υπεύθυνο του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Μ. Ντέπλερ.

Πηγή ΝαυτεμπορικήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης