Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αντικίνητρο για επενδύσεις η υψηλή φορολογία κερδών

19 Σεπτέμβριου 2006
  • Σε μείζον πρόβλημα, που αποθαρρύνει την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, αναδεικνύεται η διατήρηση του συντελεστή φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σε επίπεδα υψηλότερα κατά 12,4 εκατοστιαίες μονάδες εκείνων που ισχύουν στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.....

Σε μείζον πρόβλημα, που αποθαρρύνει την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, αναδεικνύεται η διατήρηση του συντελεστή φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σε επίπεδα υψηλότερα κατά 12,4 εκατοστιαίες μονάδες εκείνων που ισχύουν στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Με βάση τον επενδυτικό οδηγό που παρουσίασε η WordBank στην ετήσια σύνοδό της στη Σιγκαπούρη, η Ελλάδα, ως επενδυτικός προορισμός, κατατάσσεται στην 109η θέση, μεταξύ συνολικά 175 χωρών, κυρίως λόγω του υψηλού ποσοστού (60,22%) της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης επί των κερδών, έναντι 47,8% που είναι ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ.

Η διατήρηση και άλλων αντικινήτρων, όπως οι χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδότησης (έως 176 ημέρες), το υψηλό κόστος έναρξης εργασιών (τετραπλάσιο σε σχέση με τον ΟΟΣΑ) κ.ά., συνέβαλαν στη χαμηλή θέση της Ελλάδας στην κατάταξη της World-Bank, η οποία υπολείπεται των «επιδόσεων» της Τουρκίας και των Σκοπίων, που καταλαμβάνουν αντίστοιχα την 91η και τη 92η θέση.

Πηγή expressΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης