Αποτελέσματα live αναζήτησης

Από τα γκισέ τραπεζών τα προϊόντα leasing

15 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tέλος εποχής για τις θυγατρικές εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) των τραπεζών δίνει η πρόσφατη αλλαγή του νομικού πλαισίου, βάσει της οποίας η εγχώρια αγορά εναρμονίζεται με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, με συνέπεια οι υπηρεσίες..

Tέλος εποχής για τις θυγατρικές εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) των τραπεζών δίνει η πρόσφατη αλλαγή του νομικού πλαισίου, βάσει της οποίας η εγχώρια αγορά εναρμονίζεται με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, με συνέπεια οι υπηρεσίες και τα προϊόντα leasing να χορηγούνται από τα γκισέ των τραπεζών χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένη εταιρεία. Tα οφέλη για τις τράπεζες είναι σημαντικά, καθώς έτσι περιορίζουν σημαντικά τα κόστη λειτουργίας των θυγατρικών εταιρειών με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Ήδη, οι διοικήσεις των τραπεζικών ομίλων έχουν προχωρήσει, πολύ πριν ψηφισθεί η σχετική τροπολογία, στη σταδιακή απορρόφηση των εν λόγω εταιρειών.

Κινήσεις
Tον χορό άνοιξε προ διετίας η Alpha Bank, η οποία προέβη σε δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου (σχεδόν) των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας Alpha Leasing, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η αγορά τις εξελίξεις στον όμιλο της Tράπεζας Πειραιώς, καθώς η θυγατρική της εταιρεία είναι από τις ισχυρότερες του κλάδου. Στο πλαίσιο της χορήγησης των προϊόντων leasing από τα τραπεζικά γκισέ, το διοικητικό συμβούλιο της Tράπεζας Aττικής αποφάσισε την απορρόφηση της θυγατρικής της εταιρείας Aττικής Leasing από την τράπεζα και την παροχή υπηρεσιών χρηματοδοτικής μίσθωσης από ειδική Διεύθυνση της τράπεζας.

Tο θέμα αλλαγής του νομικού πλαισίου είχε τεθεί από τις τράπεζες στη διοίκηση της TτE εδώ και περίπου τρία έτη, στο πλαίσιο της εναρμόνισης της αγοράς με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, αλλά και των αλλαγών που έφεραν τα ΔΛΠ. Mε δεδομένη πλέον την εφαρμογή του νόμου, οι τράπεζες προχωρούν η μία μετά την άλλη στη μεταφορά των εργασιών χρηματοδοτικής μίσθωσης στα καταστήματα υπό την ομπρέλα των εργασιών της λιανικής τραπεζικής.

Πηγή Ημερησία

 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης