Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια κατακλύζουν την αγορά

15 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της χρήσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων από επιτηδευματίες που χρησιμοποιούν τα στοιχεία αυτά προκειμένου να μειώσουν τα κέρδη τους και να καταβάλουν μειωμένο φόρο, ενώ αμείωτο βαίνει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα στερώντας από το Δημόσιο φόρους δεκάδων εκατ. ευρώ.....

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της χρήσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων από επιτηδευματίες που χρησιμοποιούν τα στοιχεία αυτά προκειμένου να μειώσουν τα κέρδη τους και να καταβάλουν μειωμένο φόρο, ενώ αμείωτο βαίνει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα στερώντας από το Δημόσιο φόρους δεκάδων εκατ. ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τα προχθεσινά στοιχεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, που εμφανίζουν στο οκτάμηνο του έτους μία στις δύο επιχειρήσεις να φοροδιαφεύγουν, η ΥΠΕΕ Αττικής προχώρησε τον περασμένο μήνα στην κατάσχεση πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων ύψους 3,6 εκατ. ευρώ, καταλογίζοντας παράλληλα πρόστιμα που υπερβαίνουν τα 8 εκατ. ευρώ! Παράλληλα, εντόπισε πάνω από 300.000 λίτρα πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης να διακινούνται χωρίς παραστατικά. Το «παζλ» της φοροδιαφυγής ολοκληρώνεται με την παραδοσιακή μορφή της μη απόδοσης παρακρατούμενων φόρων, του ΦΠΑ και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις.

Η φοροδιαφυγή δεν πάει διακοπές
Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στο πλαίσιο της αποστολής της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος πραγματοποίησε τον μήνα Αύγουστο 1.723 ελέγχους και διαπίστωσε συνολικά 5.348 παραβάσεις σε 847 επιχειρήσεις (ποσοστό 49%). Συγκεκριμένα:
- Διαπιστώθηκε και καταλογίσθηκε το ποσό των 5.572.872 ευρώ για μη καταβληθέντες Φόρους Προστιθέμενης Αξίας και Φόρους Μισθωτών Υπηρεσιών.
- Καταλογίσθηκαν, επίσης, πρόστιμα ύψους 8.081.317 ευρώ για εικονικά και πλαστά τιμολόγια.
- Διαπιστώθηκε πώληση πετρελαίου κίνησης 225.892 λίτρων και πετρελαίου θέρμανσης 103.880 λίτρων χωρίς παραστατικά στοιχεία. Τέλος, κατασχέθηκαν εικονικά και πλαστά φορολογικά στοιχεία ύψους 3.605.666 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι τον Αύγουστο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της ΥΠΕΕ υπερέβησαν κατά 47% τον αριθμό των προγραμματισθέντων ελέγχων (1.723 έλεγχοι έναντι 1.171 προγραμματισθέντων).

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης