Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τυχαία η επιλογή των 35 εισηγμένων για τον ελεγχο των ΔΛΠ

12 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Για τυχαία και όχι στοχευμένη επιλογή των 35 εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών που θα υποβληθούν σε ποιοτικό έλεγχο κάνει λόγο η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου, η οποία ουσιαστικά επαληθεύει την αποκάλυψη της εφημερίδας «Κέρδος» της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο η .....

Για τυχαία και όχι στοχευμένη επιλογή των 35 εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών που θα υποβληθούν σε ποιοτικό έλεγχο κάνει λόγο η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου, η οποία ουσιαστικά επαληθεύει την αποκάλυψη της εφημερίδας  «Κέρδος» της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο η ΕΛΤΕ θα προχωρήσει για πρώτη φορά στη χώρα μας σε συστηματικό ποιοτικό έλεγχο της εργασίας των ορκωτών ελεγκτών.


Από τις 35 ωστόσο αυτές εταιρείες, η εφημερίδα το «Κέρδος» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ήδη έχουν επιλεγεί κατά προτεραιότητα οι επιχειρήσεις εκείνες που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και για τις οποίες η εργασία των ορκωτών ελεγκτών τους θα υποβληθεί σε ποιοτικό έλεγχο. Σε αυτό ακριβώς συνίσταται και η «στοχοποίηση» των ελέγχων, για την οποία έκανε λόγο το δημοσίευμα. Αλλωστε, στο ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν ρητώς ότι «πέραν των εισηγμένων εταιρειών η ΕΛΤΕ μπορεί για τον ίδιο λόγο να ελέγξει δειγματοληπτικά ύστερα από κλήρωση και τις λογιστικές καταστάσεις ενός τμήματος από τις μη εισηγμένες».

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΛΤΕ διαβεβαιώνει ότι «στο παρόν στάδιο του ποιοτικού ελέγχου, για καμία από τις τυχαία επιλεγμένες εισηγμένες επιχειρήσεις, δεν υπάρχουν ούτε καν ενδείξεις είτε ότι με οποιονδήποτε τρόπο οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν εφαρμόσει σωστά τα ΔΠΧΠ είτε ότι οι ορκωτοί ελεγκτές τους δεν εκτέλεσαν σωστά την εργασία τους». Πώς άλλωστε θα μπορούσε αφού, όπως αναφέρει το «Κέρδος», τώρα επιλέγονται οι ελεγκτές που θα ελέγξουν τους... ελεγκτές.

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης