Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ.Αλογοσκούφης: Στα 12.000 το αφορολόγητο,προώθηση της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ

11 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, ξεκινώντας με τη φοροελάφρυνση των μεσαίων εισοδημάτων, αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις, με αφορμή την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση για την περαιτέρω πώληση μετοχών του ΟΤΕ, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα προκειμένου να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της συνόδου του Eurogroup και του Ecofin. Επίσης ο κ .Γ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ότι συγκροτείται Εθνική Επιτροπή για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.....

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, ξεκινώντας με τη φοροελάφρυνση των μεσαίων εισοδημάτων, αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις, με αφορμή την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση για την περαιτέρω πώληση μετοχών του ΟΤΕ, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα προκειμένου να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της συνόδου του Eurogroup και του Ecofin. Επίσης ο κ .Γ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ότι συγκροτείται Εθνική Επιτροπή για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ως πρώτο βήμα των φορολογικών μεταρρυθμίσεων ο κ. Γ. Αλογοσκούφης ανέφερε την αύξηση του αφορολογήτου από την επόμενη χρονιά, στα 12.000 ευρώ, όπως εξήγγειλε και ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, ενώ ανέφερε ότι θα προχωρήσει άμεσα και σε άλλα μέτρα που θα ελαφρύνουν τα μεσαία εισοδήματα. Οι ρυθμίσεις αυτές θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που θα κατατεθεί στις αρχές Οκτωβρίου στη Βουλή.

Με αφορμή τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει το ΠαΣοΚ σε ότι αφορά στην περαιτέρω μετοχοποίηση του ΟΤΕ, η οποία επικεντρώνεται στο ότι πρόκειται για ξεπούλημα για ταμειακούς και μόνο λόγους, ο κ. Γ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης παραμένει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση του οργανισμού και θα προωθηθούν οι σχετικές διαδικασίες στον κατάλληλο χρόνο και εφόσον οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέπουν. Όπως δήλωσε νωρίτερα, άλλωστε, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, οι διαδικασίες για την εξεύρεση συμβούλου θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο μήνα.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας ξεκαθάρισε ότι για το υπόλοιπο της κυβερνητικής θητείας δεν τίθεται θέμα περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΠαΣοΚ σχετικά με το κόστος και τα οφέλη που έχουν προκύψει από τις αποκρατικοποιήσεις επί κυβέρνησης του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, ο κ Γ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι τόσο στην περίπτωση των ΕΛΠΕ, όσο και της Εθνικής και του ΟΠΑΠ επιτεύχθηκε υψηλότερη τιμή διάθεσης σε όσες κινήσεις έγιναν μετά το Μάρτιο του 2004, δηλαδή επί κυβέρνησης ΝΔ.

Ειδικότερα, όπως είπε, τον Οκτώβριο του 2003 η πώληση του 11% της Εθνικής από την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ έγινε σε προσαρμοσμένη τιμή 13,38 ευρώ με discount 3,9%, ενώ το Νοέμβριο του 2004 η πώληση του 7,46% έγινε σε τιμή 22,74 ευρώ με discount 1,9%. Αντίστοιχα, ο υπουργός Οικονομίας, ανέφερε και το παράδειγμα του ΟΠΑΠ, του οποίου η μετοχοποίηση το 2002 έγινε στα 8,44 ευρώ, το 2003 στα 9,4 ευρώ και το 2005 στα 24,14 ευρώ.

Για την Εθνική και ειδικότερα για την εξαγορά της Finansbank ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ούτε αγοράζει ούτε κρατικοποιεί τη συγκεκριμένη τράπεζα διευκρινίζοντας ότι  πρόκειται για μια επιχειρηματική κίνηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία, όπως και η Εμπορική, έχουν αποκρατικοποιηθεί πλήρως.

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης άσκησε επίσης δριμεία κριτική για τη στάση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και αναφερόμενος ειδικότερα στη ΓΣΕΕ, επεσήμανε ότι θα πρέπει να την προβληματίσει το γεγονός ότι δεν την ακολουθούν οι εργαζόμενοι

Σχετικά με τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι κρίθηκε αναγκαία η σύσταση της γιατί, όπως είχε ξαναπεί πρόσφατα, το κρίσιμο θέμα της φοροδιαφυγής αφορά όλους και για να λυθεί θα πρέπει να προϋπάρξει κοινωνική συναίνεση. Στο πλαίσιο αυτό οι φορείς θα καλούνται να ενημερώνουν και να καταγγέλλουν σχετικά φαινόμενα.

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης