Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ηλεκτρονικά το 85% των συναλλαγών με τις ΔΟΥ

11 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Ηλεκτρονικά θα μπορεί να πραγματοποιείται το 95% των συναλλαγών των πολιτών με τις εφορίες με την ολοκλήρωση του νέου TAXISNET και, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Α. Μπέζα κατά τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, το γεγονός αυτό θα φέρει επανάσταση στη συνδιαλλαγή με τις φορολογικές αρχές, θα μειώσει τις επισκέψεις στις ΔΟΥ και θα ενισχύσει τη φορολογική διαφάνεια και την αξιοπιστία του φορολογικού συστήματος. ...

Ηλεκτρονικά θα μπορεί να πραγματοποιείται το 95% των συναλλαγών των πολιτών με τις εφορίες με την ολοκλήρωση του νέου TAXISNET και, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Α. Μπέζα κατά τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, το γεγονός αυτό θα φέρει επανάσταση στη συνδιαλλαγή με τις φορολογικές αρχές, θα μειώσει τις επισκέψεις στις ΔΟΥ και θα ενισχύσει τη φορολογική διαφάνεια και την αξιοπιστία του φορολογικού συστήματος.
Ο κ. Μπέζας τόνισε ακόμη ότι δύο είναι οι πρωταρχικοί στόχοι της ΓΓΠΣ μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών:

1. Η εξυπηρέτηση του πολίτη καθώς αποκτά πρόσβαση σ’ ένα καλύτερο, σ’ ένα πιο φιλικό επίπεδο υπηρεσιών.

2. Η διασφάλιση της φορολογικής δικαιοσύνης μέσα από την πάταξη του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

Σε σχέση με τον πρώτο στόχο, οι φορολογούμενοι πολίτες μπορούν σήμερα να πραγματοποιούν την πλειονότητα των φορολογικών τους συναλλαγών ηλεκτρονικά και να αποφεύγουν τις επισκέψεις στις εφορίες εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς ο αριθμός των δηλώσεων που μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2003.

Ακόμη, στους πρώτους μήνες του 2006 προσφέρθηκαν νέες υπηρεσίες όπως:


Η νέα εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων. Με την υπηρεσία αυτή είναι εφικτή η άμεση εκκαθάριση της δήλωσης και η έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος.

Η πιλοτική αποστολή προεκτυπωμένων δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων του Δημοσίου.

Η ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσης μέσω κινητής τηλεφωνίας και, τέλος,

η ηλεκτρονική υποβολή της οριστικής δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Ε7) και των βεβαιώσεων αποδοχών, εφαρμογή που σε πλήρη ανάπτυξη θα καταργήσει την υποχρέωση υποβολής 4,5 εκατομμυρίων δηλώσεων αποδοχών και θα αποτελέσει μεγάλη διευκόλυνση για επιχειρήσεις και εργαζομένους.
Ως προς τον δεύτερο στόχο της αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων (πάταξη της φοροδιαφυγής), η αναβάθμιση βοήθησε να αυξηθούν και να καταστούν αποτελεσματικότερες οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων των φορολογουμένων και με τον τρόπο αυτό να αποκαλυφθεί φορολογητέα ύλη που έχει αποκρυβεί, καθώς και άλλες σοβαρές φορολογικές παραβάσεις.

Πηγή ExpressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης