Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ετήσια έκθεση Γενικού Επιτρ. Επικρατείας για την κατάσταση που επικρατεί στα φορολογικά Δικαστήρια.

7 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Στην Ετήσια έκθεση του κ.Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας κατετέθη ότι υπάρχει τραγική κατάσταση στα Διοικητικά Δικαστήρια (πρώην Φορολογικά Δικαστήρια). ...

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

(Π.Ε.Φ.Ε.)

ΣΕΠΟΛΙΩΝ 9, ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 104 45 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210.8232.651, 6944.523247, 210.6124.910, FAX:210.6140.024

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Π.Ε.Φ.Ε.: Αντιπρόεδρος  ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ 6932.215.508 

 

            Στην Ετήσια έκθεση του κ.Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας κατετέθη ότι υπάρχει τραγική κατάσταση στα Διοικητικά Δικαστήρια (πρώην Φορολογικά Δικαστήρια).

            Στην Έκθεση αναλύονται τα δεινά που ταλαιπωρούν όσους εμπλέκονται στα «γρανάζια» της Φορολογικής Δικαιοσύνης.

            Ο αριθμός των υποθέσεων που εκκρεμούν στα φορολογικά Δικαστήρια ξεπερνούν τον αριθμό των 350.000. Ο χρόνος εκδίκασης σε πρώτο βαθμό στα Διοικητικά Δικαστήρια είναι από 3,5 έως 5 χρόνια και για τελική απόφαση ο χρόνος είναι από 10 έως 15 (απόφαση από ΣτΕ).Για το αδιέξοδο αυτό ευθύνονται:

            α)   η Αφόρητη Πολυνομία,

            β)   η κακοδιοίκηση,

            γ)   η φοβία των υπηρεσιών,

            δ)   η μεγάλη αυστηρότητα των νόμων,

            ε)   η διστακτικότητα των υπηρεσιών να δώσουν λύσεις,

            στ) η μη εφαρμογή του δίκαιου και σωστού συμβιβασμού,

ζ)   η διαφάνεια (άλλο πρόστιμο επιβάλλεται στον βιομήχανο και άλλο επιβάλλεται στον ανήμπορο),

η)   αυθαιρεσία – υπερεξουσίες των εφοριακών,

θ)   δεν υπάρχει διασφάλιση της φορολογικής δικαιοσύνης.

            Στο Υπουργείο Οικονομικών του Βελγίου οι προσφυγές δεν υπερβαίνουν τις 100 και στην Αγγλία οι φορολογικές υποθέσεις είναι λιγότερες από 10!!!

            Η Επιστημονική Ομάδα της Π.Ε.Φ.Ε. έχει μια μόνο πρόταση για όλα τα προβλήματα που δημιουργούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, εφ’ όσον δικαιώνεται  ο φορολογούμενος να υπάρχει δικαστική αποζημίωση από το Κράτος και τους υπεύθυνους Εφοριακούς υπαλλήλους.

            Να θεσμοθετηθεί ως ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ και ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ή από τα φορολογικά όργανα επιβολή εξόφθαλμα μη οφειλόμενων φόρων. Να είστε βέβαιοι ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο οι υποθέσεις θα μειωθούν σχεδόν σε μηδενική βάση.

            Ακόμη, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ.Κων/νος Καραμανλής, στις 9 Οκτωβρίου 2003, δήλωσε ότι το «σύστημα» δημιούργησε τον ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΚΤΗ, με απλά λόγια δηλαδή ο Εφοριακός είναι εκτός από Εφοριακός και αστυνομικός και εισαγγελέας και δικαστής! Ας τα τολμήσουν λοιπόν εάν πιστεύουν ότι θέλουν (εννοούμε την Ν.Δ.) ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

            Οφείλει να γνωρίζει ο κ.Υπουργός – Υφυπουργός ότι οι φοροτέχνες είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης της οικονομίας και του εξευρωπαϊσμού των επιχειρήσεων διότι η Ευρωπαϊκή περιοχή χρειάζεται ειρηνική συνεργασία, ευημερία και τεχνογνωσία.    Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης