Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ.Αλογοσκούφης: Δεν κινδυνεύουν οι ΜμΕ από το αφορολόγητο αποθεματικό

7 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Kανένα πρόβλημα δεν υφίσταται, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αναφορικά με τις ασύμβατες προς την κοινοτική νομοθεσία επιστροφές φόρου σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με βάση τον καταργηθέντα νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης για το αφορολόγητο αποθεματικό. Την καθησυχαστική αυτή εξέλιξη για τις MμM περιέγραψε χθες με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης. ....

Kανένα πρόβλημα δεν υφίσταται, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αναφορικά με τις ασύμβατες προς την κοινοτική νομοθεσία επιστροφές φόρου σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με βάση τον καταργηθέντα νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης για το αφορολόγητο αποθεματικό. Την καθησυχαστική αυτή εξέλιξη για τις MμM περιέγραψε χθες με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις ευεργετήθηκαν δεν θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τα σχετικά ποσά του φόρου από τον οποίο απαλλάχθηκαν. Ωστόσο, παραμένει ανοικτό το θέμα των επιστροφών από τις μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις, ενώ για το όλο ζήτημα ο κ. Αλογοσκούφης επέρριψε τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, εννοώντας ότι δεν επεξεργάσθηκε ενδελεχώς τον νόμο προτού ψηφισθεί. Υπενθυμίζεται, ότι με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Eνωσης, με τον νόμο 3299/2004 καταργήθηκε το σχετικό αφορολόγητο.

Ο κ. Αλογοσκούφης, εμμέσως πλην σαφώς προσδιόρισε το 2007 ως έτος νέας μεταβολής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, δίνοντας τέλος σε σενάρια που αναπτύχθηκαν περί αναβολής (αναφέροντας ότι θα ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει επιλέξει ήδη η κυβέρνηση), ενώ απαντώντας σε ερώτηση περί ενδεχόμενης καταβολής του επιδόματος θέρμανσης που ανακινήθηκε από συναδέλφους του υπουργούς, επανέλαβε ότι η θέση της κυβέρνησης έχει ήδη διατυπωθεί.

΄Πηγή ExpressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης