Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τέλος «εποχής» για την ΕΡΤ – Κεδίκογλου: Σταματά απόψε το σήμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης

Τέλος «εποχής» για την ΕΡΤ – Κεδίκογλου: Σταματά απόψε το σήμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης –– Αδιαφάνεια και σπατάλη επικαλείται η κυβέρνηση – Σαμαράς: Κλείνω ένα νοσηρό οργανισμό - Τρίζει συθέμελα η κυβερνητική συνοχή

Ο κύβος ερρίφθη για την ΕΡΤ, καθώς και επισήμως, η κυβέρνηση δια στόματος Σ. Κεδίκογλου, γνωστοποίησε το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Ωστόσο, το τέλος εποχής για την κρατική ραδιοτηλεόραση θέτει εν αμφιβόλω την κυβερνητική συνοχή, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εγείρουν σοβαρές ενστάσεις.

 
Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου γνωστοποίησε την προσωρινή αναστολή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Μάλιστα, η ΕΡΤ θα σταματήσει να εκπέμπει από απόψε τα μεσάνυχτα.
Όπως γνωστοποίησε ο Σ. Κεδίκογλου, το προσωπικό της κρατικής ραδιοτηλεόρασης θα απολυθεί συλλήβδην, κατέχοντας ωστόσο, το δικαίωμα αποζημίωσης και επαναπρόσληψης στον νέο οργανισμό ραδιοτηλεόρασης.  Συνολικά, αναμένεται να βρεθούν στο... δρόμο 2.656 εργαζόμενοι.
Η κυβέρνηση, δια στόματος Κεδίκογλου, επικαλέστηκε την αδιαφάνεια και την «απίστευτη σπατάλη» προκειμένου να αιτιολογήσει την κυβερνητική απόφαση.
«Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο που το βλέπουν όλοι» διαμήνυσε παράλληλα, ο Σ. Κεδίκογλου.
«Σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και δισταγμούς όπως και δεν υπάρχουν περιθώρια για ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Παρέμβαση» Σαμαρά για το «κλείσιμο» της ΕΡΤ

Στο περιθώριο σύσκεψης συνεργατών του πρωθυπουργού, ο Α. Σαμαράς φέρεται να υπεραμύνθηκε της απόφασης για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, καθώς σύμφωνα με το «REAL», διαμήνυσε τα εξής:
«Κλείνω ένα νοσηρό οργανισμό που κατασπαταλούσε δημόσιο χρήμα και λειτουργούσε με παλαιοκομματικές αντιλήψεις και στην θέση του θα δημιουργηθεί μια νέα ΕΡΤ σύγχρονη και αντικειμενική».

Τρίζει συθέμελα η κυβέρνηση

Ωστόσο, το λουκέτο στην ΕΡΤ έχει εγείρει σοβαρούς ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ αντιτίθενται σθεναρά στην απόφαση της κυβέρνησης.
Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει σοβαρές ενστάσεις, θέτοντας εν αμφιβάλω την βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, όπως κατέστη γνωστό, το αρμόδιο Προεδρικό Διάταγμα φέρει τις υπογραφές των 21 εκ των συνολικά 25 μελών του υπουργικού συμβουλίου, καθώς οι υπουργοί που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ αρνήθηκαν να υπογράψουν.
Ειδικότερα, το Προεδρικό Διάταγμα για τις ΔΕΚΟ δεν υπογράφεται από τον Ε. Λιβιεράτο, τον Α. Ρουπακιώτη, τον Α. Μανιτάκη και τον Α. Τσαυτάρη.
Παράλληλα, ο Ε. Βενιζέλος διαμαρτυρήθηκε εντόνως προς τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ε. Βενιζέλος έκανε λόγο για απόφαση «πρόκληση», η οποία εγείρει σοβαρή κυβερνητική κρίση.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ προανήγγειλαν στάση εργασίας από τις 19:00 έως και την 01:00 τα μεσάνυχτα, καλώντας μάλιστα, το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ να σταθεί αλληλέγγυο.

Έξω φρενών στο ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ – «Μία κυβέρνηση συνεργασίας δεν λειτουργεί με τετελεσμένα»

Εν αμφιβόλω θέτει την κυβερνητική συνοχή το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αντιδρώντας στο «λουκέτο» της ΕΡΤ, κάνει λόγο για τετελεσμένα γεγονότα.
Μία κυβέρνηση, εξήγησε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μανιάτης, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα, καθώς τα μείζονος σημασία ζητήματα πρέπει να αποφασίζονται σε επίπεδο αρχηγών.
«Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο» κατέληξε ο Γ. Μανιάτης.

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζει λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση - Να σημάνει συναγερμός

"Να σημάνει συναγερμός για την ΕΡΤ", διαμηνύει σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Όπως τόνισε "έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός".
Και προσθέτει: Η ανακοίνωση της τριτοκομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζει λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετά χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.
"Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης", διαμηνύει.
Καταλήγοντας αναφέρει πως η εξέλιξη αυτή αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα, τονίζοντας την ανάγκη για μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Πηγή Bankingnews.gr

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης