Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυξάνουν 30% οι αντικειμενικές τιμές ακινήτων από το 2007

6 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στη δεύτερη αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, κατά μέσο όρο υπολογίζεται σε 30%, θα προχωρήσει από τις αρχές του 2007 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ...

Στη δεύτερη αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, κατά μέσο όρο υπολογίζεται σε 30%, θα προχωρήσει από τις αρχές του 2007 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, όσον αφορά στην αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σε δύο ακόμη φάσεις (την 1η Ιανουαρίου του 2007 και την 1η Ιανουαρίου 2008) δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού στόχος είναι οι αντικειμενικές αξίες να προσεγγίσουν τις αγοραίες.

Πηγή Ναυτεμπορική

Η Ημερησία για το ίδιο θέμα

 [Σε νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα προχωρήσει η κυβέρνηση το 2007 και το 2008, αυξάνοντας δραστικά το κόστος μεταβίβασης και γονικών παροχών των ακινήτων, ενώ ο υπουργός Oικονομίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει εμπλοκή στην Eυρωπαϊκή Eνωση για τα αφορολόγητα αποθεματικά των μεγάλων επιχειρήσεων. O κ. Aλογοσκούφης απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της «H», σύμφωνα με το οποίο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχαν σχηματίσει αφορολόγητα αποθεματικά στις χρήσεις 2003 - 2004 δεν απειλούνται με αναδρομική φορολόγησή τους, καθώς έχει βρεθεί λύση με την Kομισιόν.

Ωστόσο, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για 800 μεγάλες επιχειρήσεις που είναι πιθανό να επιβαρυνθούν με φόρους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. O κ. Aλογοσκούφης τόνισε ότι η εμπλοκή αποτελεί μια ακόμη κακή κληρονομιά του παρελθόντος όταν εφαρμόζονταν νόμοι, χωρίς να υπάρχει έστω και στοιχειώδης έλεγχος αν ήταν συμβατοί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί ανταγωνισμού.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο νέας αύξησης των αντικειμενικών αξιών, ο κ. Aλογοσκούφης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο σχεδιασμό που ανακοινώθηκε στην αρχή του χρόνου. Aυτό σημαίνει αύξηση των αντικειμενικών αξιών περίπου κατά 25% το 2007 και το 2008, η οποία εάν δεν συνοδευτεί με ανάλογη αύξηση των αφορολογήτων ορίων θα επιβαρύνει σημαντικά τόσο την αγορά ακινήτου, όσο και τις γονικές παροχές.]

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης