Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ο ΟΤΕ πωλείται σε ευρωπαϊκό όμιλο

6 Σεπτέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ της διαδικασίας πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, μέσα στο 2007, θα αποφασίσει στη σημερινή συνεδρίασή της η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων...

ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ της διαδικασίας πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, μέσα στο 2007, θα αποφασίσει στη σημερινή συνεδρίασή της η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων.

Η εξέλιξη αυτή κρίθηκε απαραίτητη αφού η διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για εταιρείες στο μέγεθος του ΟΤΕ [OTEr.AT]  είναι χρονοβόρα και η ολοκλήρωσή της θα πρέπει να γίνει μέσα στο 2007. Ως εκ τούτου, θα πρέπει η διαδικασία αναζήτησης συμβούλου να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να έχει τον απαραίτητο χρόνο να διερευνήσει το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας η πλήρης αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, δηλαδή η πώληση του 38% που διαθέτει το Δημόσιο και η εκχώρηση του management θα γίνουν σε δύο διαφορετικά στάδια. Το πρώτο, προβλέπει την πώληση ενός μικρού ποσοστού (περίπου 10% του μετοχικού κεφαλαίου) σε ελληνικά και ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Το δεύτερο, θα ξεκινήσει από τη στιγμή που ο σύμβουλος αποκρατικοποίησης θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών και έχει προκρίνει του επικρατέστερους υποψήφιους. Τότε θα αναζητηθεί ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΤΕ ο οποίος θα πρέπει να κάνει δημόσια προσφορά για να αποκτήσει το υπόλοιπο 27%.

Πρόθεση του υπουργείου Οικονομίας είναι ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΤΕ να είναι κάποια από τις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών οι οποίες είχαν εκφράσει και κατά το παρελθόν ανάλογο ενδιαφέρον. Τέλος οι ίδιες πηγές διαβεβαίωναν ότι η δήλωση του υπουργού Οικονομίας ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2006 έχει κλείσει και πλέον σχεδιάζεται αυτό του 2007 ισχύει στο ακέραιο.

Πηγή ΝαυτεμπορικήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης