Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ελεγχοι ΣΕΠΕ κατά την διάρκεια του Καύσωνα

28 Αύγουστου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και σε συνεργασία του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Χρήστου Κουρούση διενεργήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε εργασιακούς χώρους με ......

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗMΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ

Δελτίο Τύπου

Κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και σε συνεργασία του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Χρήστου Κουρούση διενεργήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε εργασιακούς χώρους με τη μεγαλύτερη θερμική επιβάρυνση.

Προτεραιότητα δόθηκε σε εργασίες που εκτελούνται σε υπαίθριους χώρους (κυρίως σε οικοδομές, οδικά και άλλα τεχνικά έργα) και σε επιχειρήσεις που λόγω της φύσης των παραγωγικών διαδικασιών υπάρχει επιπλέον εσωτερική επιβάρυνση από υψηλές τιμές θερμοκρασίας- υγρασίας (ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, χυτήρια, υαλουργίες, βιομηχανίες πλαστικών, κλωστοϋφαντουργίες κ.α).

Οι έλεγχοι αυτοί εντάθηκαν από την Παρασκευή 18 /8/2006 και ιδιαίτερα το διήμερο 21 και 22 Αυγούστου όπου επικράτησαν συνθήκες καύσωνα σε πολλές περιοχές της χώρας. Παράλληλα, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και η εγκύκλιος για την προστασία από την θερμική καταπόνηση και δόθηκαν υποδείξεις στους εργοδότες για τη λήψη τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Ιδιαίτερα, για τις οικοδομικές εργασίες δόθηκαν επιπλέον υποδείξεις, οι οποίες ήταν σύμφωνες με την Σ.Σ.Ε για διακοπή της απασχόλησης όταν η θερμοκρασία υπερέβαινε τους 38 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά.

Στο διάστημα τα κλιμάκια επιθεωρητών του Σ.ΕΠ.Ε αυτό πραγματοποιήθηκαν 405 έλεγχοι από τους οποίους σε 28 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκε άμεση διακοπή των εργασιών.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης