Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οργιο φοροδιαφυγής στις τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων

26 Αύγουστου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις της φοροδιαφυγής στις τουριστικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Εξαιτίας του μεγέθους της φοροδιαφυγής η ΥΠΕΕ διενήργησε περισσότερους ελέγχους από ό,τι αρχικά είχε προγραμματίσει.....
Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις της φοροδιαφυγής στις τουριστικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Εξαιτίας του μεγέθους της φοροδιαφυγής η ΥΠΕΕ διενήργησε περισσότερους ελέγχους από ό,τι αρχικά είχε προγραμματίσει.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στο πλαίσιο των εκτός έδρας δραστηριοποιήσεών της σε νησιωτικές και άλλες περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση και σε δραστηριότητες όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή (διακίνηση καυσίμων, νυχτερινά κέντρα, κ.λπ.) πραγματοποίησε τον Ιούλιο 2.011 ελέγχους (έναντι προγραμματισμένων 1.406, δηλαδή πραγματοποιήθηκαν επιπλέον του στόχου 605 έλεγχοι) και κατελόγισε συνολικά 13.545 παραβάσεις σε 937 επιχειρήσεις.

Αντίστοιχα, το χρονικό διάστημα από 3 έως 8 Αυγούστου κατελόγισε 1.684 παραβάσεις σε 260 επιχειρήσεις επί συνόλου 492 επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν, καταγράφοντας έτσι ποσοστό παραβατικότητας 53% σε περιοχές όπως είναι το Ηράκλειο, η Ιεράπετρα, ο Αγιος Νικόλαος, οι Σπέτσες, η Υδρα, η Σαντορίνη, η Κως, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Πόρτο Χέλι, η Ερμιόνη, η Μήλος, η Ζάκυνθος, κ.λπ.

Ενδεικτικό είναι ότι μεταξύ των άλλων παραβάσεων διαπιστώθηκαν και:

- Μη καταχώριση 437 ατόμων στο πρόσθετο βιβλίο κίνησης πελατών σε μεγάλο ξενοδοχείο σε τουριστικό νησί.

- Μη έκδοση 140 αποδείξεων λιανικής πώλησης (μέσω ταμειακής μηχανής) σε μεγάλο κέντρο διασκέδασης σε τ-υριστικό νησί.

- Αντληση μπετόν από την αντλία σκυροδέρματος σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή χωρίς να έχει καταχωρισθεί στο βιβλίο έργων σε πόλη της Πελοποννήσου.

Πηγή Καθημερινή


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης