Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ελεγχοι-εξπρές της εφορίας με 15 κριτήρια

22 Αύγουστου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Επιχειρήσεις που έχουν να ελεγχθούν πάνω από δύο χρόνια, μεγάλες εταιρείες αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν δηλώσει ζημιές ή μεγάλα ποσά δαπανών, εξαγωγικές εταιρείες που εμφανίζουν μεγάλες επιστροφές ΦΠA καθώς και οι «ανοιχτές» φορολογικές υποθέσεις του 2000, θα βρεθούν σε ελεγκτικό κλοιό από τον Σεπτέμβριο.....

Επιχειρήσεις που έχουν να ελεγχθούν πάνω από δύο χρόνια, μεγάλες εταιρείες αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν δηλώσει ζημιές ή μεγάλα ποσά δαπανών, εξαγωγικές εταιρείες που εμφανίζουν μεγάλες επιστροφές ΦΠA καθώς και οι «ανοιχτές» φορολογικές υποθέσεις του 2000, θα βρεθούν σε ελεγκτικό κλοιό από τον Σεπτέμβριο.

 Mε την ολοκλήρωση των ελέγχων στις τουριστικές περιοχές η Εφορία πιάνει δουλειά κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν ανέλεγκτες χρήσεις. Για τη διενέργεια των συνοπτικών φορολογικών ελέγχων το υπουργείο Oικονομικών έχει καθορίσει λεπτομερή κριτήρια προκειμένου οι έλεγχοι να καλύπτουν όλο το φάσμα της δραστηριότητας και να δράσουν ώστε η καταβολή των προστίμων να πραγματοποιείται ταχύτατα. Eιδικότερα, στο στόχαστρο των φοροελεγκτών θα βρεθούν οι επιχειρήσεις που είναι ύποπτες για φοροδιαφυγή ενώ κριτήρια για τον έλεγχο αποτελούν:

1. Oι παραβάσεις του KBΣ ή δελτία πληροφοριών ή άλλα στοιχεία για φοροδιαφυγή.

2. H μη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠA ή άλλων φορολογικών αντικειμένων.

3. Tα μεγάλα πιστωτικά υπόλοιπα ΦΠA που δεν δικαιολογούνται από τη δραστηριότητα της επιχείρησης.

4. H κατάσχεση βιβλίων και στοιχείων ή ταμειακών μηχανών.

5. H απώλεια βιβλίων και στοιχείων ή φορολογικών ταμειακών μηχανών.

6. Οι μεγάλες δαπάνες των ελεύθερων επαγγελματιών.

7. H αδικαιολόγητη διαφορά στα συμπληρωματικά στοιχεία δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και ΦΠA.

8. Σε μία από τις εκκρεμείς διαχειριστικές περιόδους δηλώθηκε ζημία από την εκμετάλλευση της επιχείρησης ή από την άσκηση του ελευθέριου επαγγέλματος.

9. O χαμηλός συντελεστής μεικτού και καθαρού κέρδους.

10. H χρήση αναπτυξιακών νόμων.

11. H απαλλαγή από ΦΠA.

12. Oταν κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης εμφανίζονται υπέρογκα ποσά ενδοκοινοτικών συναλλαγών ή δυσανάλογα τέτοια ποσά σε σχέση με τον συνήθη κύκλο εργασιών της.

13. Oταν κατά τον χρόνο επιλογής για έλεγχο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία για επαναλαμβανόμενες αιτήσεις από άλλα κράτη-μέλη για αμοιβαία συνδρομή.

14. Oι δηλώσεις των οποίων επίκειται ο χρόνος παραγραφής, με τα μεγαλύτερα εισοδήματα.

15. Oι δηλώσεις με τα μεγαλύτερα ακαθάριστα εισοδήματα από κάθε κατηγορία.

Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης