Αποτελέσματα live αναζήτησης

Περισσότερες δόσεις ή μείωση του «χαρατσιού» ή απαλλαγή για πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας

28 Απρίλιου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Περισσότερες δόσεις, ή μείωση του ύψους του «χαρατσιού» μέσω της ΔΕΗ ή πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση της καταβολής του, θα προβλέπεται για πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, ο οποίος ανακοίνωσε στην Βουλή την σχετική προσθήκη – αναδιατύπωση στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο.

Πρόκειται για πρόταση που υπέβαλλε η ΔΗΜΑΡ και η οποία έγινε τελικώς αποδεκτή από την τρόικα μετά από διαπραγμάτευση που συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα με το οικονομικό επιτελείο, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές.

Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης αυτής ήταν ότι για ακίνητα που αποτελούν την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία και ανήκουν στην κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστό αυτών σε πρόσωπο που ευρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλείται με φτώχεια, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα εξειδικευθούν τα κριτήρια και θα καθορισθούν τα αρμόδια όργανα και η εφαρμοστέα διαδικασία για την πληρωμή του Ε.Ε.Τ.Α. σε περισσότερες δόσεις ή για τη μείωση του ύψους του, στο μέτρο που είναι αναγκαίο, ή για την πλήρη απαλλαγή του από την υποχρέωση καταβολής, έτσι ώστε τα υπόχρεα πρόσωπα να μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωση των ιδίων ή των προσώπων που συνοικούν με αυτούς και τους βαρύνουν φορολογικά.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης