Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλλάζουν οι αντικειμενικές με διόρθωση συντελεστών

20 Αύγουστου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σε αναμόρφωση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, επανακαθορίζοντας από 1.1.2007 τους συντελεστές οικοπέδου και εμπορικότητας.
Σε αναμόρφωση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, επανακαθορίζοντας από 1.1.2007 τους συντελεστές οικοπέδου και εμπορικότητας. Στόχος είναι να «διορθωθούν» κάποιες αδικίες εις βάρος φορολογουμένων αλλά και –κυρίως– να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα από ακίνητα.

Με έγγραφό του, το υπουργείο Οικονομικών ζητεί από τις ΔΟΥ να αποστείλουν τις προτάσεις τους για επανακαθορισμό των συντελεστών οικοπέδου και εμπορικότητας ώστε να μην παρατηρούνται πλέον σε διάφορες περιοχές υπέρμετρες αυξομειώσεις στις τελικές φορολογητέες αξίες οικοπέδων και ακινήτων επαγγελματικής στέγης.

Στις προσεχείς ημέρες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα αποστείλει στην αρμόδια Διεύθυνση τα ανώτερα και κατώτερα ποσοστά κατά τα οποία πρόκειται να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες για τα αγροτεμάχια και τις εκτός σχεδίου εκτάσεις (25% με 30% κατά μέσο όρο) προκειμένου να καταρτίσει τους πίνακες με τις αυξημένες αντικειμενικές αξίες γης, ώστε να είναι έτοιμοι για δημοσίευση και εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2007.

ΠΗΓΗ

ΕΧΠΡΕΣΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης