Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλλάζουν οι αντικειμενικές με διόρθωση συντελεστών

20 Αύγουστος 2006
Σε αναμόρφωση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, επανακαθορίζοντας από 1.1.2007 τους συντελεστές οικοπέδου και εμπορικότητας. Στόχος είναι να «διορθωθούν» κάποιες αδικίες εις βάρος φορολογουμένων αλλά και –κυρίως– να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα από ακίνητα.

Με έγγραφό του, το υπουργείο Οικονομικών ζητεί από τις ΔΟΥ να αποστείλουν τις προτάσεις τους για επανακαθορισμό των συντελεστών οικοπέδου και εμπορικότητας ώστε να μην παρατηρούνται πλέον σε διάφορες περιοχές υπέρμετρες αυξομειώσεις στις τελικές φορολογητέες αξίες οικοπέδων και ακινήτων επαγγελματικής στέγης.

Στις προσεχείς ημέρες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα αποστείλει στην αρμόδια Διεύθυνση τα ανώτερα και κατώτερα ποσοστά κατά τα οποία πρόκειται να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες για τα αγροτεμάχια και τις εκτός σχεδίου εκτάσεις (25% με 30% κατά μέσο όρο) προκειμένου να καταρτίσει τους πίνακες με τις αυξημένες αντικειμενικές αξίες γης, ώστε να είναι έτοιμοι για δημοσίευση και εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2007.

ΠΗΓΗ

ΕΧΠΡΕΣ

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης