Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φειδωλός προϋπολογισμός και αυξήσεις 3,5% το 2007

16 Αύγουστου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Μήνυμα δημοσιονομικής πειθαρχίας αναμένεται να στείλει ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης στους εκπροσώπους του παραγωγικού κόσμου (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ)
Μήνυμα δημοσιονομικής πειθαρχίας αναμένεται να στείλει ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης στους εκπροσώπους του παραγωγικού κόσμου (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ) στις συναντήσεις που θα έχει μαζί τους από 23 έως 28 Αυγούστου εν όψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού. Ο νέος προϋπολογισμός θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό για μισθούς (3,5%) και συντάξεις (4,5%).

Ιδιαίτερο βάρος στην οικονομική πολιτική του 2007 θα δοθεί στη μείωση των κρατικών δαπανών κατά 0,4% του ΑΕΠ, ενώ θα επέλθει αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 0,5% του ΑΕΠ. Οι άξονες της οικονομικής πολιτικής θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Για το 2007 έχουν εξαγγελθεί ήδη μέτρα, όπως μείωση των φορολογικών συντελεστών και αύξηση αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ.

Παράλληλα, αναμένεται να ληφθούν και «επώδυνα» μέτρα όπως η δεύτερη δόση της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων (κατά 6,2% το 2007) και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

ΠΗΓΗ

ΕΧΠΡΕΣΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης