Αποτελέσματα live αναζήτησης

Mόλις το 33% των Ελλήνων εμπιστεύονται τις ασφαλιστικές εταιρίες

11 Αύγουστου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Μόλις το 30% των Ελλήνων καταναλωτών εμπιστεύονται τις ασφαλιστικές εταιρίες σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστών Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Γιαννιώτης. Σύμφωνα με τονίδιο για την αντιστροφή της σχέσης αυτής, θα πρέπει αρχικά η πολιτεία να επιβάλλει το κατάλληλο νομοθετικό και ελεγκτικό πλαίσιο, ώστε να αποτρέπονται τυχοδιωκτικές πρακτικές, που προέρχονται από εταιρίες και διαμεσολαβούντες.
Μόλις το 30% των Ελλήνων καταναλωτών εμπιστεύονται τις ασφαλιστικές εταιρίες σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστών Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Γιαννιώτης. Σύμφωνα με τονίδιο για την αντιστροφή της σχέσης αυτής, θα πρέπει αρχικά η πολιτεία να επιβάλλει το κατάλληλο νομοθετικό και ελεγκτικό πλαίσιο, ώστε να αποτρέπονται τυχοδιωκτικές πρακτικές, που προέρχονται από εταιρίες και διαμεσολαβούντες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αρνητικά στην εικόνα της ασφάλισης στην Ελλάδα, επιδρά το γεγονός ότι οι ίδιες οι επιχειρήσεις παραβλέπουν βασικές αρχές στο βωμό του ανταγωνισμού, ενώ σημαντικό πλήγμα αποτέλεσε για τον κλάδο, το έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος των καταναλωτών τα έτη 1998-1999, όταν οι διοικήσεις των εταιριών προέτρεπαν με πλουσιοπάροχες αμοιβές τη μετατροπή των παλιών παραδοσιακών συμβολαίων ζωής σε unit linked.

Σε ό,τι αφορά την ευθύνη των διαμεσολαβούντων, ο κ. Γιαννιώτης τόνισε ότι είναι σημαντική, αφού προκειμένου να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα έσοδα, επιτρέπουν τη δραστηριοποίηση στο χώρο μη επαγγελματιών που δε διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση και την απαιτούμενη φερεγγυότητα. Επισήμανε ωστόσο, ότι αρκετά συχνά η φήμη του θεσμού αμαυρώνεται αδίκως, αφού πλέον πάρα πολλοί δικαιούχοι αποζημίωσης επιχειρούν να κάνουν το ατύχημα, ευτύχημα.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον κλάδο του αυτοκινήτου, ο κ. Γιαννιώτης τόνισε ότι παρότι έχει δεχθεί τη μεγαλύτερη δυσφήμηση και έχει επανειλημμένως χαρακτηρισθεί καταστροφικός και προβληματικός, η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιριών προσπαθεί έντονα να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της, αφού καταγράφονται τεράστιες οι δυνατότητες και οι προοπτικές.

ΠΗΓΗ

ΕΧΠΡΕΣΣ - ΑΠΕΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης