Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ασφυκτική πίεση των ΔΟΥ για τα ληξιπρόθεσμα 5 δισ.

11 Αύγουστου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tη συστηματική όχληση των ληξιπρόθεσμων οφειλετών του Δημοσίου, από το στάδιο της απλής ειδοποίησης μέχρι την είσπραξη και τη λήψη αναγκαστικών μέτρων, ζητεί από τις εφορίες ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας.
Tη συστηματική όχληση των ληξιπρόθεσμων οφειλετών του Δημοσίου, από το στάδιο της απλής ειδοποίησης μέχρι την είσπραξη και τη λήψη αναγκαστικών μέτρων, ζητεί από τις εφορίες ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας.

Προκειμένου μάλιστα να εισπραχθούν τα υπολογιζόμενα στα 5 δισ. ευρώ εισπράξιμα ποσά από τα συνολικά 18 δισ. ευρώ που χρωστούν οι οφειλέτες, έδωσε εντολή να ενημερώνουν σε μηνιαία βάση οι εφορίες τις κεντρικές υπηρεσίες για την πορεία είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σε εγκύκλιο που απέστειλε στους επικεφαλής των ΔΟΥ ο κ. Μπέζας, τους γνωστοποιεί ότι θα αξιολογούνται εφεξής όλα τα γραφεία είσπραξης που έχουν συστήσει για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς από 1ης Σεπτεμβρίου υποχρεούνται να ενημερώνουν γραπτώς ποια ποσά έχουν εισπράξει ανά μήνα. Παράλληλα, τους προτρέπει να αντικαταστήσουν άμεσα όσους υπαλλήλους αποδείχθηκαν ανεπαρκείς στα παραπάνω γραφεία. Oπως επίσης ότι θα αναζητηθούν ευθύνες εάν δεν εφαρμόζονται οι οδηγίες που έχει δώσει για τη λειτουργία των γραφείων αυτών.

ΠΗΓΗ

ΕΞΠΡΕΣΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης