Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Γκρίνια» από ΕΕ για τον χαμηλό ΦΠΑ

7 Αύγουστου 2006
  • Ενοχλημένη φέρεται να είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς θεωρεί ότι στην Ελλάδα ο ΦΠΑ είναι ιδιαιτέρως χαμηλός σε σχέση με τα δημοσιονομικά της χώρας. Δημοσιεύματα του Τύπου θέλουν τον αρμόδιο Επίτροπο, Χοακίμ Αλμούνια να έχει ζητήσει από

Ενοχλημένη φέρεται να είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς θεωρεί ότι στην Ελλάδα ο ΦΠΑ είναι ιδιαιτέρως χαμηλός σε σχέση με τα δημοσιονομικά της χώρας. Δημοσιεύματα του Τύπου θέλουν τον αρμόδιο Επίτροπο, Χοακίμ Αλμούνια να έχει ζητήσει από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο την αύξηση του ΦΠΑ στο 20% με 21%.
O κ. Αλμούνια, φέρεται να έχει καλέσει τις ελληνικές αρμόδιες αρχές να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία πρόσφατα αύξησε τον ΦΠΑ στο 21% προκειμένου να βελτιώσει την δημοσιονομική εικόνα της χώρας, αυξάνοντας τα δημόσια έσοδα. Την κίνηση αυτή μάλιστα μιμήθηκε πιο πρόσφατα και η κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Στη χώρα μας ο ΦΠΑ έχει ήδη αυξηθεί από 18% σε 19%, ενώ ο μειωμένος φόρος ανέρχεται σε 9%. Η Κομισιόν, ζητεί από την Ελλάδα να αυξήσει το όριο του ΦΠΑ, θεωρώντας το ένα μέτρο διαρθρωτικού χαρακτήρα, που θα έχει θετικές επιδράσεις στο έλλειμμα της χώρας.

Πηγή expressΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης