Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών

4 Αύγουστου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Εντεκα νέα πιστοποιητικά αρμοδιότητος του υπουργείου Δικαιοσύνης θα αναζητούνται από τον Σεπτέμβριο αυτεπαγγέλτως από τις δημόσιες υπηρεσίες με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) του υφυπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Απ. Ανδρεουλάκου και του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρα....

Εντεκα νέα πιστοποιητικά αρμοδιότητος του υπουργείου Δικαιοσύνης θα αναζητούνται από τον Σεπτέμβριο αυτεπαγγέλτως από τις δημόσιες υπηρεσίες με την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) του υφυπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Απ. Ανδρεουλάκου και του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρα.

Πρόκειται για πιστοποιητικά που αφορούν ζητήματα πτώχευσης, εκκαθάρισης επιχειρήσεων, καταχώρισης ή μη εταιρείας ή σωματείου στο οικείο βιβλίο (μητρώο) του Πρωτοδικείου κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι όπου καθιερώνεται η αυτεπάγγελτη αναζήτηση, οι δημόσιες υπηρεσίες υποχρεώνονται να αναζητούν οι ίδιες και όχι οι πολίτες τα πιστοποιητικά που είναι απαραίτητα για την έκδοση της διοικητικής πράξης που ενδιαφέρει τον πολίτη.

Συνολικά 210

Με την ένταξη των προαναφερθέντων πιστοποιητικών στη διαδικασία της αυτεπάγγελτης αναζήτησης, ο συνολικός αριθμός των δικαιολογητικών (βεβαιώσεων, πιστοποιητικών) που αναζητούνται αυτεπάγγελτα ανέρχεται ήδη στα 210.

Από την άλλη, απλουστεύονται οι διαδικασίες έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και κυλικείων στα πλοία, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκ. Παυλόπουλου.

Η απλούστευση των διαδικασιών γίνεται ύστερα από διαβούλευση με επιχειρηματίες και συνδικαλιστικούς φορείς που εκπροσωπούν Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, την επιβατηγό Ναυτιλία και την Ενωση Ακτοπλόων.

Σημειώνεται ότι τα γραφειοκρατικά προβλήματα εντοπίζονται στις Εκθέσεις του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στις οποίες επισημαίνεται ότι πολλές υπηρεσίες (ΟΤΑ, ΔΟΥ, Υγειονομική Υπηρεσία κ.ά.) προκειμένου να εκδοθεί η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων, απαιτούν την υποβολή πολλών βεβαιώσεων, δικαιολογητικών ή στοιχείων αλλά και επανυποβολή ήδη κατατεθειμένων σχεδιαγραμμάτων ή βεβαιώσεων, όπως συμβαίνει με υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Πηγή ΚαθημερινήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης