Αποτελέσματα live αναζήτησης

Nέα σελίδα στην Εμπορική με ανατροπή του σκηνικού

2 Αύγουστου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • H τελευταία πράξη του... έργου «Αποκρατικοποίηση Εμπορικής» παίχτηκε χθες, με την Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να αποφασίζει, οριστικά, την πώληση της ελληνικής τράπεζας στην Credit Agricole. Eπειτα από 31 χρόνια υπό κρατικό έλεγχο, η Εμπορική ...

H τελευταία πράξη του... έργου «Αποκρατικοποίηση Εμπορικής» παίχτηκε χθες, με την Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να αποφασίζει, οριστικά, την πώληση της ελληνικής τράπεζας στην Credit Agricole.
Eπειτα από 31 χρόνια υπό κρατικό έλεγχο, η Εμπορική Τράπεζα περνάει πλέον στα χέρια ενός εκ των μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων της Ευρώπης, ο οποίος δαπανώντας 3,3 δισ. ευρώ υλοποιεί τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην ελληνική αγορά.

Εξέλιξη ωστόσο, που όπως εκτιμούν τραπεζικοί παράγοντες, αναμένεται, λόγω της όξυνσης του ανταγωνισμού, να επιφέρει αναδιαμόρφωση του εγχώριου τραπεζικού κλάδου, τόσο σε επίπεδο μεγεθών, όσο και σε επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων.

Οι εκπρόσωποι της Credit Agricole τονίζουν ότι η Εμπορική θα παραμείνει ελληνική τράπεζα, επικεντρωμένη στην εγχώρια αγορά, ενώ θα πραγματοποιήσουν άμεσες επενδύσεις της τάξης των 300 εκ. ευρώ.

Σήμερα πάντως, δεύτερη ημέρα της απεργίας στην Εμπορική, το δ.σ. του συλλόγου των εργαζομένων, αντιδρώντας στην αποκρατικοποίηση της τράπεζας, θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Πηγή express



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης