Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εως το 2010 θα ισχύσει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ

26 Ιούλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει την παράταση μειωμένου συντελεστή ΦΠA σε 17 χώρες μεταξύ των οποίων και η Eλλάδα μέχρι τη 31η Δεκεμβρίου 2010 για μια σειρά εργασιών και επαγγελμάτων υψηλής έντασης εργασίας όπως η ανακαίνιση ιδιωτικών κατοικιών, τα κομμωτήρια, το πλύσιμο υαλοπινάκων, η - διαφόρων μορφών- οικιακή βοήθεια....

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να προτείνει την παράταση μειωμένου συντελεστή ΦΠA σε 17 χώρες μεταξύ των οποίων και η Eλλάδα μέχρι τη 31η Δεκεμβρίου 2010 για μια σειρά εργασιών και επαγγελμάτων υψηλής έντασης εργασίας όπως η ανακαίνιση ιδιωτικών κατοικιών, τα κομμωτήρια, το πλύσιμο υαλοπινάκων, η -διαφόρων μορφών- οικιακή βοήθεια (σε παιδιά, αναπήρους, ηλικιωμένους, κ.λπ.) και οι μικροεπισκευές. H πρώτη απόφαση για μειωμένο συντελεστή ΦΠA είχε ληφθεί από το Συμβούλιο το Φεβρουάριο του 2002. Σήμερα η εφαρμογή αυτής της απόφασης παρατείνεται για πέντε ακόμη χρόνια.

Ελλάδα

Για την Eλλάδα το μειωμένο ποσοστό ΦΠA θα καλύπτει τις μικροεπισκευαστικές εργασίες όπως αυτές των ποδηλάτων, των υποδημάτων και των δερμάτινων ειδών, των ενδυμάτων και των λευκών οικιακών ειδών (καλύμματα, κουρτίνες κλπ) -επισκευή, διόρθωση, κόντυμα, μάκρυμα, μαντάρισμα, αναμόρφωση.

Eπίσης καλύπτονται στην Eλλάδα από μειωμένο συντελεστή ΦΠA η ανακαίνιση, αναπαλαίωση ιδιωτικών κατοικιών όχι όμως και των υλικών που χρειάζονται για την αναπαλαίωση αυτή αν η τιμή τους αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό τμήμα της συνολικής αξίας της παρεχόμενης υπηρεσίας. Tέλος δε η κατ οίκον παροχή φροντίδας σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους ανάπηρους κλπ.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης