Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ο Αρειος Πάγος επιτρέπει... κάποιες χρημ/κές πράξεις σε πολιτικούς και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων

  • Ο Αρειος Πάγος αίρει τις απαγορεύσεις που ίσχυαν για πολιτικούς και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων στις περιπτώσεις που αφορούν άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης σε ΑΜΚ και δημόσια εγγραφή. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο αντεισαγγελέας....

Ο Άρειος Πάγος αίρει τις απαγορεύσεις που ίσχυαν για πολιτικούς και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων στις περιπτώσεις που αφορούν άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης σε ΑΜΚ και δημόσια εγγραφή. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φ. Μακρής, στην υπ’ αρίθμ. 8/2006 γνωμοδότησή του, αναφέρει ότι οι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, οι νομάρχες, οι δήμαρχοι, οι διοικητές, υποδιοικητές και γενικοί διευθυντές πιστωτικών ιδρυμάτων μπορούν να ασκούν το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετοχών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Ανώνυμης Εταιρείας και να προβαίνουν σε δημόσια εγγραφή για κάλυψη μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας.

Η αιτιολογία είναι ότι οι πράξεις αυτές δεν υπάγονται στις απαγορευμένες χρηματιστηριακές συναλλαγές των πολιτικών και των άλλων προσώπων που υπόκεινται σε δεσμεύσεις.
 

Πηγή ΙσοτιμίαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης