Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τα βιντεοκλάμπ δεν θα τηρούν βιβλία παράδοσης και παραλαβής

20 Ιούλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Τα βιντεοκλάμπ δεν θα τηρούν στο εξής βιβλία παράδοσης και παραλαβής, αλλά θα κόβουν απλώς αποδείξεις ταμειακών μηχανών. Αυτό προβλέπει χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα, με την οποία παρέχεται σειρά γραφειοκρατικών διευκολύνσεων στου......

Τα βιντεοκλάμπ δεν θα τηρούν στο εξής βιβλία παράδοσης και παραλαβής, αλλά θα κόβουν απλώς αποδείξεις ταμειακών μηχανών. Αυτό προβλέπει χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα, με την οποία παρέχεται σειρά γραφειοκρατικών διευκολύνσεων στους επιτηδευματίες που εκμισθώνουν βιντεοκασέτες και dvd.

Η παραπάνω ρύθμιση ισχύει πέραν των γνωστών καταστημάτων βιντεοκλάμπ και για τα νέου τύπου σημεία παράδοσης και παραλαβής dvd μέσω αυτομάτων μηχανημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείται φορολογικός ηλεκτρονικός μηχανισμός, ο οποίος εκδίδει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, οι ανωτέρω επιτηδευματίες από την 1.11.2006 υποχρεούνται:
α) Να τηρούν θεωρημένο «Μητρώο Εκδοθεισών Ψηφιακών Καρτών Πελατών», στο οποίο καταχωρούνται με την έκδοση της κάρτας η ημερομηνία, ο α/α αυτής, καθώς και το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση του πελάτη.
β) Να εκτυπώνουν για τον πελάτη, με κάθε παράδοση ή παραλαβή μέσω του αυτόματου μηχανήματος, αθεώρητη «Απόδειξη παράδοσης» ή «Απόδειξη παραλαβής», αντίστοιχα.
γ) Να τηρούν θεωρημένο βιβλίο «Ποσοτικής Παράδοσης και Παραλαβής μέσω Αυτόματου Μηχανήματος», το οποίο ενημερώνεται άμεσα με τα δεδομένα των παραπάνω αποδείξεων και εκτυπώνεται εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας.

 

πηγή Κέρδος

Σχετική απόφαση.

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/5692Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης