Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πέντε νόμοι του υπουργείου Οικονομικών σύντομα σε δημόσια διαβούλευση

18 Ιούλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα πέντε νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας. Τα σχέδια νόμου που προανήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών είναι τα εξής:......

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα πέντε νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας. Τα σχέδια νόμου που προανήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών είναι τα εξής:
 
• Η ρύθμιση για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες να αποκτηθούν τίτλοι ιδιοκτησίας από τους ιδιώτες αυτούς που κατέχουν εδάφη του δημοσίου.  Στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν εκτάσεις, οι οποίες έχουν καταπατηθεί την τελευταία 20ετία και η καταπάτηση συνεχίζεται έως σήμερα. Η καταπάτηση μπορεί να αποδεικνύεται με μάρτυρες ή επίσημα έγγραφα (π.χ. πρωτόκολλο αποβολής, πράξεις επιβολής προστίμων κ.λπ.). Ο κατέχων την έκταση θα έχει τη δυνατότητα εξαγοράς και απόκτησης νόμιμου τίτλου κυριότητας μέχρι ένα άρτιο οικόπεδο, εάν πρόκειται για αστικό ακίνητο. Όσοι νομιμοποιήσουν τις εκτάσεις που κατέχουν αυθαίρετα, απαλλάσσονται από την καταβολή προστίμου αυθαίρετης χρήσης, έστω και αυτό έχει βεβαιωθεί. Από τη διαδικασία αυτή θα εξαιρεθούν εκτάσεις δασικές, που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές κ.λπ.
 
• Η ρύθμιση με την οποία θα οριοθετούνται ο αιγιαλός και οι παραλίες. Για την οριοθέτηση προβλέπεται εναέρια και δορυφορική φωτογράφιση, ενώ απαλλοτριώνονται υπέρ του Δημοσίου όλες οι ιδιωτικές εκτάσεις, κτίσματα κ.λπ. που θα βρεθούν εντός των ζωνών του αιγιαλού και της παραλίας, όπως αυτά θα επανακαθοριστούν με βάση το νέο καθεστώς, με βάση το οποίο η έκταση του αιγιαλού ορίζεται στα 30 μέτρα.
 
• Η ρύθμιση για το θέμα των σχολαζουσών κληρονομιών. Στόχος είναι αν σε δύο χρόνια δεν υπάρχει κληρονόμος, να περνούν στην ιδιοκτησία του δημοσίου.
 
• Το σχέδιο για την αξιοποίηση των εκτάσεων του δημοσίου με τη μέθοδο του sale end lease back.
 
• Ο νέος κώδικας εθνικών κληροδοτημάτων.

Πηγή ΝαυτεμπορικήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης